27. června 2013 • 12:14

ANKETA: Flyers, Rangers nebo Pittsburgh? Hlasujte, kde by se vám líbil Jágr

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Tak kam to bude pane Jágr? V loňském ročníku to byla Philadelphia, letos pro změnu exotický Dallas a krátká výpomoc v nadupaném Bostonu. A pro další rok čeká Jaromíra Jágra znovu změna dresu. Zamíří do působišť, které z předchozích let zná, nebo znovu překvapí a zvolí tým, který by nikdo netipoval?



1. Philadelphia Flyers

Líbilo se mu tam a vůbec nechtěl pryč. Jenže generální manažer Paul Holmgren se v červenci 2012 přihlásil do boje o služby Zacha Pariseho a Ryana Sutera, nejžádanějších volných agentů na trhu. Dvojice amerických reprezentantů se ale rozhodla vyčkávat a pak podepsala Minnesotě. Jágr mezitím utekl do Dallasu a Flyers najednou neměli nikoho. Týmu se nedařilo, nezářili ani bývalí Jágrovi parťáci Giroux s Hartnellem.

Philadelphie navíc vyplatila ze smlouvy Ilju Bryzgalova a Daniela Briera, varianta s Flyers se teda jeví jako hodně pravděpodobná.

2. New York Rangers

Perfektně šlapající organizace, nejvyšší ambice, špičkový gólman. To je týmová vizitka ve zkratce. I z Rangers odcházel před lety Jágr kvůli tomu, že se vedení rozhodlo vsadit na jiné hokejisty. A ani tady to kdysi s přeplacenou dvojicí Chris Drury - Scott Gomez naprosto nevyšlo. Tým se obměnil, míří k němu i uznávaný trenér Alain Vigneault. Bude mít příští rok pod svými křídly také českou hvězdu?

3. Montreal Canadiens

To bylo jeho vysněné působiště už před startem poslední sezony. Lákala ho spolupráce s kamarádem Tomášem Plekancem, i chvála na adresu Canadiens ze strany jeho agenta Petra Svobody. Ten s kanadským týmem před lety zvedal nad hlavu Stanley Cup. Jenže mužstvo s parádní diváckou kulisou ted hodně sází na mladíky a těžko říct, jak by přijal někoho, kdo naposledy nastupoval v nenáviděném Bostonu.

4. Dallas Stars

Měl tam klid od novinářů, plno prostoru na ledě a mohl vychovávat hokejovou omladinu. Jen ten týmový úspěch tam byl vzdálený asi jako extraligový titul hokejovému Chomutovu. Navíc jako správnému texaskému pistolníkovi to Jágrovi v Dallasu střílelo - v dresu Stars se ve 34 utkáních trefil hned čtrnáctkrát.

5. Pittsburgh Penguins

Tímhle přestupem by se kruh uzavřel. Kde Jágr kariéru začal, tam by jí mohl také skončit, v Pittsburghu. Navíc hned první zámořská sezona byla pro Jágra v roce 1991 okořeněna výhrou ve Stanley Cupu, a to by se v současném týmu Pens klidně mohlo také podařit. Ale těžko říct, jestli by se dokázal probít do nabité pittsburské sestavy, navíc znovu vyvstává otázka, jak by ho přijali fanoušci Pittsburghu. V posledních dvou sezonách přece Pens v dresu Philadelphie a Bostonu pomohl vyřadit z bitev o Stanley Cup...

6. Někdo jiný

I tohle je hodně možné. Kdo by si po návratu z KHL tipl, že český útočník zamíří zrovna do Philadelphie? A Dallas? Tak to byl ještě větší šok. Nechme se tedy překvapit, co Jaromír Jágr se svým agentem Petrem Svobodou vymyslí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud