8. července 2013 • 11:43

Iginla ano, Jágr ne. Kdo už podepsal a kdo ještě zbývá?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někteří už znají své nové domovy, jiní zatím pouze čekají. V pátek se v NHL otevřel trh s volnými hráči a hned první den se zběsile přestupovalo. O víkendu se ale situace zklidnila, a to i přesto, že výběr je stále pestrý. Podívejte se na pětici největších úlovků a na další kvalitní pětku, která je stále k dispozici.



Mike Ribeiro, 33 let, centr, Washington -> Phoenix (4 roky - 22 mil. dolarů)

Nejžádanější centr na letošním volném trhu našel nové působiště uprostřed Arizony. Hráč s rukama chirurga zakončil poslední ročník v dresu Washingtonu, nasbíral 49 bodů a skončil desátý v kanadském bodování soutěže. Ve Phoenixu povede třiatřicetiletý Kanaďan ofenzivu a ulehčí Radimu Vrbatovi.

Nathan Horton, 28 let, pravé křídlo, Boston -> Columbus (7 let - 37,1 mil. dolarů)

Když tenhle ranař zůstane zdravý, bude to pro Columbus terno. A taky si musí sednout se spoluhráči. S Krejčím a Lucicem byli jedním z nejnebezpečnejších komand v lize, nejdřív soupeře pobili, pak jim ještě dali gól. Až čas ukáže, jestli kontrakt pro bývalou trojku draftu nebyl příiliš vysoký. Jeho energický styl hry ale budou fanoušci milovat.

Jarome Iginla, 36 let, pravé křídlo, Pittsburgh -> Boston (1 rok - 6 mil. dolarů)

Také už mu není zrovna 25, ale to nevadí. Tenhle bourák totiž nestárne. Bruins o kanadského bojovníka stáli už před letošní trade deadline, ale dlouholetý kapitán Calgary dal přednost spolupráci se Sidneym Crosbym a Jevgenijem Malkinem. Boston pak jeho Pittsburgh v play off vyřadil a Iginla se prý po sezoně sám letošnímu finalistovi nabídl. Tak moc o dres Bruins stál. Po odchodu Nathana Hortona by mohl být novým silákem v první formaci Davida Krejčího.

Daniel Alfredsson, 40 let, pravé křídlo, Ottawa -> Detroit (1 rok - 5,5 mil. dolarů)

Bude to nezvyk, vidět tohle jméno na rudém dresu Detroitu. Byl by nezvyk vidět ho na kterémkoliv dresu, který nemá na prsou Senátora. Švédský útočník, který byl celý život oddaný Ottawě, mění před koncem kariéry poprvé v NHL dres a míří k Red Wings, za které letos nastoupilo sedm Švédů. Vidět Alfredssona na konci sezony skotačit s Pohárem, to by asi potěšilo oko každého pořádného hokejového fandy.

David Clarkson, 29 let, pravé křídlo, New Jersey -> Toronto (7 let - 36,7 mil. dolarů)

Mnoho odborníků se nad tímhle kontraktem pousmálo. A mělo důvod. Co vlastně tenhle Clarkson dokázal, že si zasloužil roční plat vyšší, než 5 milionů dolarů ročně? No... draftovaný nebyl a ze sedmi sezon, které v NHL odehrál jen jednu zakončil s třiceti góly na kontě. Vidět býval často především v bitkách, zvládl jich i 21 za sezonu! Tak schválně, co předvede v dresu Toronta, ze kterého mimochodem pochází.

Kdo je ještě k dispozici?


Jaromír Jágr, 41 let, pravé křídlo, Boston -> ???

Budoucí člen Hokejové síně slávy zatím vybírá z nabídek a sleduje, dostupné možnosti. Neúnavný pracant nabízí zkušenosti, vůdcovské schopnosti, oddanou práci na ledě a dobrou náladu k tomu. A hlavně značku JAGR, která v hokejovém světě pořád něco znamená.

Brenden Morrow, 34 let, levé křídlo, Pittsburgh -> ???

Rozený vůdce před letošními bitvami o Stanley Cup poprvé po čtrnácti sezonách opustil dres Dallasu a šel se o stříbrný Pohár bít s Pittsburghem. Záměr nevyšel, ale kanadský olympionik se prezentoval jak skvělou produktivitou (14 bodů v 15 utkáních základní části s Penguins), tak srdcem, které na ledě odevzdá pro tým, jehož logo má právě na prsou. Skvělé posila pro každé mužstvo.

Douglas Murray, 33 let, obránce, Pittsburgh -> ???

I obrovitý Švéd Murray měnil v NHL barvy poprvé až letos v dubnu. A stejně jako Morrow zamířil do Pittsburghu a i on teď shání nové angažmá. Přednosti? Hlavně brutální síla. Když před lety server muscleprodigy.com sestavoval desítku nejsilnějších hráčů NHL, tenhle pořízek v ní nechyběl. Na ledě budí respekt, je skvělým defenzivním specialistou.

VIDEO: Takhle bolí srážka s Murraym

Damien Brunner, 27 let, centr, Detroit -> ???

Švýcarský hokejista má za sebou zatím jednu sezonu v NHL, ale povedenou. V dresu Red Wings předváděl šikovnost a také rychlou schopnost adaptace. Neztratil se ani v play off, kde ve čtrnácti zápasech pětkrát skóroval a připsal si celkem devět bodů. Jenže Detroit teď podepsal Daniela Alfredssona a Stephena Weisse, blízko je prý také dohoda s Danielem Clearym. Brunnera by si v Michiganu chtěli nechat, ale...

VIDEO: Damien Brunner je šikula

Tim Thomas, 39 let, brankář, NY Islanders -> ???

Skrytý trumf, nebo propadák? To je otázka. Těžko říct, jestli některý tým najde odvahu a prostředky na angažování bývalého nejlepšího gólmana soutěže, každý by chtěl ale vidět, jestli na to Thomas ještě má. Forma sympatického Američana? Také těžko odhadovat. Za pokus ale jeho angažování určitě stojí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud