24. července 2013 • 15:16

V New Jersey už začali lákat na Jágra. Má přitáhnout víc diváků

Autor: pta, ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Včera potvrdili jeho příchod do klubu, dnes v New Jersey Devils Jaromíra Jágra používají jako lákadlo pro fanoušky, kteří by si chtěli pořídit permanentku na příští sezonu. Třeba přítomnost české hokejové legendy zvedne návštěvnost Ďáblů na domácích zápasech, která patří v NHL mezi nejhorší.



„Připojte se k nejnovějšímu členovi ďábelské armády,“ přečtou si fanoušci, kteří zavítají na oficiální stránky Jágrova klubu. A hned odkaz na nákup permanentek na celou, či půlku blížící se sezony.

I když New Jersey patří dlouhodobě k nejúspěšnějším klubům NHL, diváckou přízeň se podařilo vylepšit až v poslední sezoně. Na moderní stadion Prudential Center ve městě Newark dorazilo v průměru 17 114 diváků, což na stadionu s kapacitou 17 625 lidí, nebyla špatná bilance.

V minulé sezoně bylo New Jersey v pořadí návštěvnosti až na 20. místě z 30 klubů. Devils nepomáhá, že na rozdíl od fotbalistů Red Bulls, basketbalistů Nets nebo týmu amerického fotbalu Giants si loajálně nechali v názvu místo New Jersey, a nezvolili atraktivnější New York.

Nadšený z Jágrova přínosu je také generální manažer New Jersey Devils Lou Lamoriello. "Sledoval jsem ho poslední dva roky a nikdy jsem neviděl nikoho tak tvrdě pracovat," řekl Lamoriello agentuře AP.

Je mu jasné, že konec Jágrovy kariéry v NHL se blíží, ale stále je podle jeho názoru velice platný. "Přináší něco navíc. Každý, kdo s ním poslední dva roky hrál, a rovněž i trenéři, si pochvalovali všechno, co dělal. Je absolutně bez debat, že nám pomůže v přesilových hrách."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud