26. února 2014 • 20:03

Bude maso!? Fleury odchytá zápas venku v přilbě na americký fotbal

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro inspiraci, v čem lapat zápas Stadium Series proti Chicagu, nemusel Marc-André Fleury daleko. Domácí hala Penguins Consol Energy Center je od Heinz Field (stánku, kde sídlí tým NFL Pittsburgh Steelers) vzdálená dva kilometry. Kanadský brankář tak odchytá předposlední zápas NHL pod otevřeným nebem v designu přilby na americký fotbal.



Pro brankáře je výzbroj pro zápasy venku velké téma. Ideální šance zaujmout originálním nápadem, oprášit legendu z minulosti nebo jen obyčejně pobavit.

Druhý gólman Detroitu Petr Mrázek zvolil pro lednový Winter Classic proti Torontu betony se sněhulákem, jeho protějšek a startující brankář Maple Leafs James Reimer výstroj v tradiční retro hnědé barvě a kulíšek na hlavě k tomu.

Henriku Lundqvistovi z Rangers zase během utkání Stadium Series s New Jersey dodávali klid legendy baseballových Yankees Babe Ruth a Joe DiMaggio.

A když zkraje týdne odtajnila vzhled své masky pro sobotní bitvu pod otevřeným nebem i dvojka Chicaga, finský novic Antti Raanta bude chytat v kopii "orlí" masky Eda Belfoura, vyšel na denní světlo s designem i Fleury.

"Chtěl jsem, aby má maska byla co nejvíce spojená s Pittsburghem, mám k tomuhle městu hluboký vztah," prozradil gólman, který v Penguins působí od svého draftu v roce 2003 a během devíti sezon dovedl svůj tým do dvou finále Stanley Cupu. V roce 2009 slavnou trofej získal.

 

Fotbaloví Steelers, šestinásobní vítězové Super Bowleu, jsou v Pittsburghu velmi populární. "V sobotu se navíc bude hrát na Soldier Field, stadionu Chicaga Bears, dalšího týmu hrajícího NFL, takže vlastně nebylo o čem," dodal k designu své masky olympijský vítěz z Vancouveru.

Kromě masky vyjede Fleury do závěrečného utkání Stadium Series i ve speciálních zlatých betonech a zlatých rukavicích. Zda mu přinesou štěstí, bude jasné v sobotu večer.

Marc-Andre Fleury kryje kotouč ve vřavě před bránou
Marc-Andre Fleury kryje kotouč ve vřavě před bránou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud