25. února 2014 • 16:52

Šílenec Belfour se vrátí do NHL. Zkrášlí masku brankáře Chicaga

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední ze zápasů NHL pod otevřeným nebem nazvaných Stadium Series proběhne v sobotu v Chicagu. Branku Blackhawks bude proti Pittsburghu strážit jednička Corey Crawford a generace starších fanoušků smutní. V akci neuvidí unikátní výstroj, kterou si připravil druhý brankář Antti Raanta.



Kromě speciálních černých betonů a rukavic si finský nováček nechal vyrobit věrnou kopii masky, ve které soupeře ničila místní legenda – brankář Ed Belfour, vítěz Stanley Cupu a dvojnásobný držitel Vezina Trophy.

"Nejprve jsem chtěl vymyslet něco vlastního, ale pak jsem se rozhodl pro Belfoura. Byl jednou z největších postav Chicaga, ve městě je jeho jméno opravdu žhavé. V poslední době jsem si o něm přečetl pár příběhů, jak vyváděl po prohraných zápasech, tak snad se ze mě nestane stejný šílenec, až masku nasadím," smál se v rozhovoru pro klubový web Raanta.

 

Belfour, kterému dva roky v Chicagu kryl záda Dominik Hašek a během angažmá v Dallasu byl jeho dvojkou Roman Turek, strávil v NHL osmnáct sezon, během kterých prošel pěticí klubů. V Chicagu, San Jose, Dallasu, Torontu nebo na Floridě si ale nikdy nezměnil svůj motiv na masce – legendárního orla.

Dravec, hlídkující na obou spáncích kanadského brankáře, dal vzniknout i slavné Belfourově přezdívce- The Eagle. Poprvé s ní přišel trenér Blackhawks Mike Keenan, který Belfoura vedl během jeho první sezony v NHL. A jeho svěřenci se přezdívka zalíbila.

Podívejte se na kopii masky Eda Belfoura

"Orly jsem měl vždy hodně rád, symbolizují individualitu, vůdcovství a sebevědomí. Navíc jsou to agresivní dravci, vždy ve střehu a na lovu. Proto jsem si ho nechal na masku vymalovat," vyprávěl člen hokejové síně slávy NHL a jeden ze dvou hráčů, kteří za svou kariéru dokázali vyhrát NCAA Championship, olympijské zlato a Stanley Cup.

Teď se "orlí" maska do NHL vrátí. Tedy snad. "I kdybych v sobotu nenastoupil, pokusím se v ní odchytat jiný zápas, opravdu mě to hodně láká," uzavřel Raanta.

Antti Raanta likviduje šanci Travise Zajace z New Jersey
Antti Raanta likviduje šanci Travise Zajace z New Jersey

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud