2. dubna 2014 • 12:15

Kluci, radši se nekoukejte. Zoufalý Jágr při rozstřelu zavelel čelem vzad

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenáct rozstřelů, jedenáct porážek. Hokejisté New Jersey Devils drží v probíhající sezoně NHL hrůznou bilanci. Zatím poslední přírůstek na seznam promarněných penaltových příležitostí přidali na ledě nejhoršího týmu soutěže Buffala, kde prohráli 3:2. A Jaromír Jágr už se na nájezdové trápení nemohl dívat.



MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 4. • 01:10
Buffalo Sabres
Buffalo Sabres
3:2
ONLINE
2. dubna
01:10
New Jersey Devils
New Jersey Devils
Góly

Domácí: 41:39. Ennis, 44:41. Ennis, . Leino

Hosté: 28:16. Zubrus, 46:58. Ruutu

Sestavy

Domácí: Lieuwen (Hackett) – Ristolainen, Ehrhoff, Ruhwedel, Tallinder, McBain, Weber – Conacher, Ennis, Stafford – Hodgson, Girgensons, Flynn – Foligno, J. Larsson, D'Agostini – Scott, Ellis, Leino

Hosté: Schneider (Brodeur) – Greene, Fayne, Harrold, Židlický, Gelinas, A. Larsson – Ruutu, Zajac, Jágr – Sislo, Eliáš, Brunner – Henrique, Zubrus, Ryder – Carter, Josefson, Bernier

Rozhodčí

Kozari, St. Laurent – Amell, Brisebois

Stadion

First Niagara Center, Buffalo

Návštěva

19 070 diváků

Do úterního zápasu vstupovali Devils s hodně špatnými čísly: ze třiceti nájezdů v této sezoně proměnili jediný. V tomto ohledu si tentokrát sice polepšili, v devíti sériích se trefili dvakrát díky dvojici JJ, Jacobu Josefsonovi a Jaromíru Jágrovi, ale na vítězství to opět nestačilo.

New Jersey totiž po výsledku 2:3 protáhlo sérii penaltových porážek, která se táhne už od minulého ročníku NHL. Celkem patnáctkrát za sebou v nájezdech propadli, z toho jedenáctkrát v probíhající sezoně s Jágrem na soupisce. I proto proti Buffalu jinak úspěšný český nájezdník propadl zoufalství.

"Celá střídačka se otočila zády," zazněl pobavený televizní komentář zápasu, když došlo na osmý nájezd Devils. Po předchozích pokusech měly oba týmy na kontě dva přesné zásahy, osmý domácí střelec Matt D'Agostini selhal a šanci urvat zápas pro Devils tak měl Adam Henrique.

Parta kolem Jágra ve snaze neurazit štěstí a nezakřiknout naději nezvolila žádné držení kolem ramen v naganském stylu, ale potenciálně rozhodující nájezd raději sledovali jen koutkem oka. "Podívejte na Jágra, to on zahlásil, ať se nedívají," přidali komentátoři, "Už zkoušejí úplně všechno!"

VIDEO | Jaromír Jágr už se na to nemohl dívat...

Marně. Štěstí jako už tolikrát při hostech nestálo, Henrique brankáře nepřekonal a napůl už smůlou vlastního týmu pobavený a napůl zoufalý Jágr jen sklonil hlavu na mantinel. Naopak v následující sérii se za Sabres trefil Ville Leino, ale Mike Sislo už gólem neodpověděl.

Útočníka s číslem 68 tak po další penaltové porážce mohla těšit jen skutečnost, že jeho nájezd byl úspěšný. A to v klíčovém okamžiku, kdy ve čtvrté sérii nesměl chybovat. Navíc připravil nečekaný zážitek pro mladého gólmana soupeře Nathana Lieuwena.

"Bylo to pro mě takové přivítání v NHL," řekl o Jágrově nájezdu po zápase náhradník Buffala, který se do branky dostal kvůli zraněním Jhonase Enrotha a Michala Neuvirtha. "Kdybych ho vychytal, mohl jsem nám vyhrát zápas. Možná jsem z toho v tu chvíli byl až příliš nadšený, ale nakonec jsme ten bod navíc získali," dodal dvaadvacetiletý gólman.

To o dvacet let starší Jágr musel opět skousnout nájezdový neúspěch. A další snížení už tak bídných šancí New Jersey na play off. Ve své Východní konferenci ztrácejí na jedenácté příčce tři body na postupové místo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud