15. května 2014 • 03:50

Kanada se raduje! Montreal s Plekancem vyřadil Boston

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do play off vstupovali s pořádně těžkým úkolem, Montreal Canadiens totiž byli letos jediným kanadským mužstvem, které se probojovalo mezi šestnáctku vyvolených, ucházejících se o Stanley Cup. A v polovině května už patří do nejlepší čtveřice. Ve středu totiž v sedmém zápase vyřadili loňského finalistu z Bostonu 3:1 a postoupili do finále Východní konference, kde se utkají s New York Rangers.



Nezklamali. Kdo zůstal v noci ze středy na čtvrtek vzhůru, aby sledoval vydatné kanadsko-americké hokejové menu, ten si pochutnal na šťavnaté lahůdce se šťastnějším koncem pro hostující Montreal. A že mělo jít o velký zápas značila i přítomnost šéfa soutěže Garyho Bettmana v hledišti.

Canadiens v rozhodujícím utkání série nebyli lepším týmem, ale byli odhodlanější, přesnější a měli větší touhu zvítězit. Ta se ukázala už ve třetí minutě zápasu, to bijec ze čtvrtého útoku Dale Weise usměrnil za záda domácího brankáře Raska precizní pas od Briera a hosté vedli. A to je letos montrealská specialita, žádný ze šesti předchozích duelů play off, ve kterém skórovali první, ještě Canadiens neprohráli.

VIDEO: Vítězný gól Paciorettyho

Domácím během první třetiny chyběla energie, snažili se, ale jako kdyby vlastně pořádně nevěděli o co. To Montreal hrál jako pravý tým, kompaktně a chytře. Skvěle sehraná obrana domácí útoky k brankáři Priceovi prakticky nepouštěla. Naopak Rask na druhé straně působil výjimečně nejistě.

V další části hry se probral především první útok ve složení Lucic-Krejčí-Iginla, ale ačkoliv především český technik dělal co mohl, nestačlio to na více než jednu trefu, kterou tečí vstřelil Iginla. Krejčímu tak z letošní vyřazovací části zůstane hořká pachuť. Ve dvou kolech ani jednou neskóroval a v součtu s loňským play off se netrefil už 19 duelů v řadě.

VIDEO: Krejčí a jeho čtvrtá nahrávka v play off

Potřebnou ofenzivu ale nepředvedl ani útok Patrice Bergerona. Jeho lídr také bojoval sám se sebou, poslední čtyři zápasy totiž odehrál bez bodu. A tak přišla znovu řada na Canadiens, ti využitou přesilovou hrou z hole Briera, jehož pokus si do sítě srazil Chára, rozhodli v 58. minutě o osudu utkání a dál si žijí sen.

Sen o pětadvacátém Stanley Cupu. Sen o tom, že slavná trofej po 21 letech bude znovu patřit Kanadě.

Východní konference:

Boston Bruins - Montreal Canadiens 1:3
Branky: 38. Iginla ( Krejčí ) - 3. Weise, 31. Pacioretty, 58. Briere. Střely na branku: 30:18. Diváci: 17.565. Konečný stav série: 3:4. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud