5. září 2014 • 14:00

Do oblak silou 6G! Bek Detroitu si zkusil let stíhačkou F-18

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
SESTŘIH: Dallas - Vegas 3:2. Hertl a spol. na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Danny DeKeyser z Detroitu je zvyklý v zámoří nastupovat s křídlem na dresu, tentokrát ale zažil úplně jiný let, než během sezony. Jako jeden z mála lidí na planetě měl možnost usadit se do stíhacího letounu F/A-18 Hornet a vyzkoušet si přetížení více než šesti "G". Dobrý trénink před sezonou.



Čtyřiadvacetiletý americký bek má za sebou průlomovou sezonu. V dresu Detroitu odehrál první kompletní ročník a osvědčil se tak, že po sezoně si ho rovnou vyžádali i stavitelé národního týmu a povolali progresivního obránce na MS do Běloruska. Jenže DeKeyserovi po sezoně také skončila v klubu smlouva a stal se chráněným volným hráčem a s vedením Red Wings zatím nemůže najít společnou řeč. A tak si užívá volný čas.

DeKeyser se posadil do kokpitu k populárním Blue Angels a užil si 40 minut ve vzduchu. "Nestává se často, aby člověk měl možnost něco takového si vyzkoušet. Tak jsem si řekl, proč ne," řekl hokejista pro MLive.com. A díky kameře si všichni mohou představit, jak takový zážitek asi vypadá.

Na záběrech je vidět, že i profesionální sportovec má potíže se silou, jakou nabízí tento moderní stroj. "Byl to hodně divný pocit," řekl po absolvování šestinásobného přetížení a následném dosednutí samotný hráč.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud