27. září 2014 • 16:08

Sekáč show! Český nováček přidal další gól, chválí ho i spoluhráči

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další zápas - další gól. A další krok k tomu, aby ve středu 8. října Jiří Sekáč stál v dresu Montrealu na ledě Toronta během zahajovacího utkání Canadiens na novou sezonu NHL. V nočním utkání proti Coloradu přidal nováček svou druhou úspěšnou trefu v přípravných zápasech a připravil si i několik dalších šancí. "Připravte se na to, že Sekáč se do prvního týmu rozhodně dostane," píše se na stránce habseyeontheprize.com.



Když všechno půjde dobře, mohl by se nedraftovaný Sekáč objevit na křídle formace, kterou povede Tomáš Plekanec. Populární veterán pomáhá bývalému hráči Lva Praha objevovat velký hokejový svět a ten důvěru a spokojenost v novém působišti splácí výbornými výkony na ledě.

V další přípravě proti Coloradu ale naskočila hodně nezkušená sestava, mezi známá jména se v útoku dali zařadit jen David Desharnais a Brandon Prust. Dvaadvacetiletý Čech pravidelně naskakoval s mladým Švýcarem Svenem Andrighettem a Švédem Jacobem de la Rosem a dařilo se. "Sekac show," hlásily některé kanadské servery po zápase, který Montreal vyhrál 3:2.

VIDEO: Sestřih utkání Montreal - Colorado

"Nebylo těžké se sehrát, protože jsme všichni Evropané a máme podobný styl," řekl deníku Montreal Gazette Sekáč, který při své trefě získal u pravé tyče puk a po objetí branky překvapil Semjona Varlamova.

Přesto Sekáč zatím brzdí optimismus kanadských médií. "Bylo to pro nás skvělé vítězství, protože jsme měli v sestavě plno mladých hráčů. Je fajn vidět, že jsme se vyrovnali zkušenějším hráčům soupeře. Makali jsme, proto jsme vyhráli. Ale je to pořád jen příprava. Vsadil bych se, že zápasy v sezoně budou na vyšší úrovni," doplnil Sekáč.

Kouč Canadiens Michal Therrien si Sekáčovy výkony pochvaluje. "Také už hraje více severoamerickým stylem," řekl Therrien. Andrighetto, který se také trefil, rovněž ocenil českého útočníka. "Běžně centra nehraju, ale cítil jsem se ve středu útoku dobře. Je lehké hrát s někým, jako je Sekáč," uvedl jednadvacetiletý Švýcar.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud