František Suchan
16. září 2014 • 12:45

Sekáč je MAKÁČ! Nováček Montrealu zbořil rekord ve vytrvalosti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva ho viděli na ledě, učaroval jim. Že Jiří Sekáč může do NHL skočit hned v prvním roce smlouvy s Montrealem, ukazuje při všech příležitostech. Naposledy tím, jak převálcoval své kolegy při vytrvalostním testu.



Umí divy s hokejkou, na bruslích létá, nechybí mu sebevědomí, je ochotný se pro místo v týmu Canadiens bezvýhradně podřídit přáním trenéra a mluví skvěle anglicky. To o Jiřím Sekáčovi v Montrealu zjistili, už když se v kabině objevil na letním setkání nováčků.

Teď přidal bývalý tahoun Lva další důkaz o své výjimečné připravenosti na průnik do nejsledovanějšího dresu klubového hokeje. Během kondičního testu na kempu mladých hráčů, kteří budou bojovat o místo v mužstvu, překonal svou výdrží historický rekord Canadiens.

 

V běhu, při němž se musí postupně zrychlovat, dokud jen člověk může, nakonec běhal Sekáč před trenéry dlouho sám, zatímco zbylí parťáci už opodál popadali dech. Na stupnici výkonu, kde 13 je hodnoceno jako velmi dobrý výsledek pro profesionálního hokejistu, dosáhl na úroveň 14 a půl.

„Třináct jsem tu měl v červenci, teď jsem chtěl být lepší,“ vysvětlil lakonicky 22letý útočník, o něhož se po minulé sezoně ucházela skoro polovina celků NHL a on podle svého pocitu zvolil Canadiens.

Únavu z náročného testování, do něhož šel evidentně naplno, nedal znát při následném zápase mezi montrealskými nováčky: byl na vítězné straně, připravil jeden z gólů při výhře 3:2. „Ale trochu unavený jsem se cítil,“ přiznal.

I to značí, že je jednoduše napřed. Když si projdete diskuse fanoušků Montrealu i místních expertů, málokdo pochybuje, že by Sekáč v říjnu chyběl v základní sestavě týmu, jemuž jako jeden z asistentů kapitána (kterého klub nebude letos jmenovat) velí Tomáš Plekanec.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud