Pavel Bárta
14. listopadu 2014 • 23:45

Hašek v hokejové Síni slávy: Dostal prsten a vzpomínal

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Tak už je prostřeno, torontská Hockey Hall of Fame oficiálně představila světu nové členy. Dominik Hašek, Peter Forsberg, Rob Blake, Mike Modano, rozhodčí Bill McCreary a vdova po zesnulém trenérovi Patu Burnsovi převzali na tiskové konferenci ve velké aule Esso Great Hall pamětní prsteny.



Z podobizen v pozadí jim přihlíželi z podobizen všichni, kteří už byli do Síně slávy zvoleni a taky Stanley Cup, který tu při této příležitosti vystavili.

„Trošku to na mě dolehlo, člověk cítí už ten zájem, kdy přijedou novináři z celého světa a všichni, kdo jsou tady vystaveni, pro hokej něco dokázali,“ připustil Hašek, který bude prvním Čechem ve vybrané společnosti nesmrtelných hokejových velikánů.

Dominik Hašek se dočkal zasloužené pocty
Video se připravuje ...

„Ale zopakuju tu známou větu, když člověk hraje, tak to nedělá proto, aby se dostal do Hockey Hall of Fame. Chce vyhrát zápas, přeje si, aby na konci zvedl nad hlavu Stanley Cup nebo mu visela na krku zlatá medaile. Ale jakmile jednou skončí a je takhle oceněný, tak si to uvědomí a obrovsky si toho váží,“ dodal.

Mamutí tiskovku přenášela v přímém přenosu TSN a jí zároveň začal pro nové členy víkendový maraton akcí, který vyvrcholí pondělním galavečerem. Přitom zprávu, že byli vybráni, se někteří z členů dovídali za mnohem méně slavnostních okolností.

McCreary zrovna pracoval u dcery na zahradě. Forsberg si hrál s dětmi a nemohl napřed zvednout telefon. Blake taky ne, měl mítink s vedením Los Angeles Kings. Hašek se byl projet na kole.

„Vím, že byla zima, viděl jsem neznámé číslo. Zvedl jsem to a řekl, ať mi zavolají později. Pak mi došlo, že je z Toronta a čeho se to tedy může týkat, kdo mluví na druhé straně a co mi chce sdělit,“ vybavil si Dominátor.

Sám navštívil torontský svatostánek s dětmi naposledy v roce 2000, od letoška bude sám jejím členem. „Dostal jsem pozvání nahlédnout do zákulisí a depozitáře, takže jsem hodně zvědavý,“ těšil se.

Jeho víkend v Torontu je však hlavně plný recepcí, oficialit a taky rozhovorů. Jen po převzetí prstenů odpovídal dobře přes hodinu, střídaly se před ním kamery a mikrofony, padala spousta otázek, často hodně podobných. Na jeho začátky, největší momenty, jeho brankářský styl.

„Jestli mě některá z nich překvapila? To ani ne. Ale jestli něco, tak že se lidi pořád hodně ptají na ten gól Bretta Hulla ve finále Stanley Cupu 1999 (Buffalo proti Dallasu), který neměl platit. Člověk už tak nějak zapomíná, ale druzí v něm ty vzpomínky oživují,“ usmál se Dominátor.

Jeden z ceremoniálů před uvedením nových členů hokejové Síně slávy. Na ledě v Torontu spolu stojí Peter Forsberg, Mike Modano, Bill McCreary, manželka Pata Burnse, Lynn Burns, Dominik Hašek a Rob Blake.
Jeden z ceremoniálů před uvedením nových členů hokejové Síně slávy. Na ledě v Torontu spolu stojí Peter Forsberg, Mike Modano, Bill McCreary, manželka Pata Burnse, Lynn Burns, Dominik Hašek a Rob Blake.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud