16. listopadu 2014 • 08:19

Výhra? Kdepak! Sudí vytáhl Rangers z šatny a slavili Pens

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté NY Rangers zakončili úspěšně samostatné nájezdy na ledě Pittsburghu a s myšlenkou na druhý vybojovaný bod spokojeně odkráčeli do šaten. A na druhé straně byla nálada samozřejmě opačná. Jenže pozorní sudí nic nenechali náhodě, prověřili rozhodující nájezd obránce Dana Boyla, objevili druhý dotek před cestou kotouče do brány a nemilosrdně vytáhli oba týmy z šaten znovu na led.



Výhrali potom, co prohráli. Tak nějak by se stručně dal charakterizovat večer hokejistů Pittsburghu. Po 65. minutách čisté hry dospěl zápas až k samostatným nájezdům a ten rozhodující měl před sebou zkušený obránce hostujícího týmu Dan Boyle.

Kličkou si položil brankáře Fleuryho a puk byl za čarou! Rozhodnuto, radost, odcházíme spokojeně do šaten. Tak jednoduché to ale nebylo. Sudí se podívali na opakovaný záběr nájezdu a všimli si, že pokus kanadského beka zamířil nejdříve do tyče, pak se odrazil zpět přímo na hůl Boylea a pak teprve znovu do brány. Jenže tímpádem se jednalo o druhý dotek, gól nesmí platit. A rozhodčí se nerozpakovali a oba týmy vytáhli z šaten!

VIDEO: Ven z šaten, pokračujeme!

"V tu chvíli jsem vůbec netušil, co se děje. Už jsem měl v šatně sundaný dres i helmu když jsem se doslechl, že rozhodčí kontrolují poslední gól a znovu nás posílají na led," řekl po zápase o netradičním závěru brankář domácího týmu.

Právě on byl jedním z hrdinů příštích okamžiků. Jeho protějšek Henrik Lundqvist se vrátil na led a působil dost zaskočeně. Domácí nájezdník Brandon Sutter ho lehce překonal mezi betony a zdálo se, jako kdyby Švéd byl stále ještě hlavou v šatně. Naopak Fleury parádním zákrokem vychytal Ricka Nashe a rozhodl o nečekané výhře.

"Pořád tomu nemůžu uvěřit. Už jsme byli všichni v šatně, naštvaní, že jsme prohráli. Jenže pak jsme zase vyběhli na led a získali pro sebe výhru," řekl pro NHL.com útočník Jevgenij Malkin, který v nájezdech neuspěl.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Opačná atmosféra byla samozřejmě na straně hokejistů Rangers, brankář Lundqvist měl zlé tušení už při odchodu do šaten. "Ptal jsem se Boyla na ten gól a měl jsem špatný pocit, že budeme muset zpátky na led," řekl.

A měl pravdu. 18 652 diváků v Consol Energy Center zažilo vskutku netradiční konec.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud