Pavel Bárta
19. listopadu 2014 • 08:30

Devítigólová lobotomie. Trapárna, běsnil po debaklu kapitán Toronta

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | 2:9! Demoralizující. Nepřijatelné. Ohavné. Dresy a další předměty na ledě. Tahle porážka byla ještě potupnější než sobotní prohra 1:6 v Buffalu. Toronto dostalo doma od Nashvillu nakládačku. Mluví se o vyhazovu kouče Randyho Carlylea i hráčských výměnách.



Tým prohrál třetí zápas v řadě. Jen v posledních dvou utkáních inkasoval 15 branek. Devět gólů dostali Maple Leafs doma naposledy v lednu 1991, kdy je podobně vypráskalo New Jersey. Hostující Predators si naopak vylepšili klubový rekord.

„Když v profesionálním sportu dostanete takový výprask, je to trapárna. Když ji navíc dostanete před vlastním publikem, je to ještě něco horšího. Něco takového je nepřijatelné,“ hromoval kapitán Dion Phaneuf. V tomhle utkání se nepovedlo vůbec nic. Neuvěřitelné chyby v obraně, jaké se v lize jako NHL nevidí. V brance to vypadalo, jako by kouč Carlyle gólmana odvolal.

Od samého začátku nebylo něco v pořádku. Při zpěvu hymny vysadil mikrofon, takže její zbytek dokončili diváci sami. První gól dostali Leafs po necelých dvou minutách, první třetinu prohráli 0:3, ale to nejhorší přišlo ve třetí části, kdy střídající James Reimer lovil puk čtyřikrát během pěti minut. Phaneuf prohrál i bitku, k níž vyzval Paula Gaustada ještě v době, kdy se s tím snad dalo něco dělat.

VIDEO: Podívejte se na bitku Phaneufa s Gaustadem


Publikum v Torontu neodpouští. Zvlášť po takové lobotomii. Nejprve bučelo. „Let´s go Predators!“ začalo s narůstajícím skóre ironicky povzbuzovat a jásalo pokaždé, když domácí gólman aspoň zastavil puk. „V gólmanech to nebylo, celý tým je nechal na holičkách,“ hájil brankáře Carlyle.

Ke konci přistál na ledě dres Maple Leafs, který tam hodil někdo z fanoušků. „Takhle to tady zkrátka chodí. Když vyhráváme, jsme největší borci, když ne, jsou fanoušci nesmiřitelní,“ utrousil český bek Roman Polák. Takový výplach prý ještě nikdy nezažil. „Nevím, co se s námi děje. Však jste viděli, jak hrajeme. Prostě to je špatné. Jsme tam jak na výletě,“ dodal.

VIDEO: Podívejte se na rekordní porážku Toronta od Nashvillu

Jindy vstřícný a někdy i vtipný kouč Carlyle vypadal na tiskovce unaveně a zároveň jak v šoku. „O tomhle budete diskutovat nejvíc vy, hoši,“ opáčil s jiskrným výrazem v očích reportérovi, který po něm vypálil otázku, zda se necítí ohrožen. Pod Carlyleovým vedením mužstvo zažilo už pár kolapsů, ale žádný nebyl tak strašidelný jako tenhle. „Určitě je to i psychikou. Je to víc věcí najednou. All inclusive,“ pronesl kouč.

„Tohle není v trenérovi, to je v nás. Ale nemůžeme se z toho podělat, padnout na zadek. Máme za sebou ani ne dvacet zápasů, musíme makat dál. My hokej umíme, několikrát jsme to už dokázali. Porazili jsme Boston, Chicago. Jenže my ho asi nechceme hrát. Jestli to moc bolí nebo je to náročné, nevím. Vyhořeli jsme třikrát po sobě,“ poznamenal Polák.

„Nepřipravili jsme se, hráli jsme hrozně a já taky. S trenérem to nemá nic společného,“ přidal se Phaneuf. Je však jasné, že v příštích dnech se může něco stát. Hráčská výměna, odvolání trenéra. Ve čtvrtek přijede jeden z nejlepších týmů Východní konference Tampa Bay, v sobotu Detroit. Situace je vážná, nervozita stoupá.

Střídající James Reimer lovil puk čtyřikrát během pěti minut
Střídající James Reimer lovil puk čtyřikrát během pěti minut

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud