Martin Tomaides
10. ledna 2015 • 10:07

Famózní Neuvirth. Jeho lapačka přivála klubový rekord Sabres

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překonat brankářský rekord v týmu, ve kterém záříval Dominik Hašek, to není nic snadného. Michalu Neuvirthovi se to přesto povedlo. Český gólman Buffala pochytal ve druhé třetině 27 pokusů hráčů Tampy Bay a nic takového před ním ještě nikdo v dresu Sabres nedokázal. I přes fantastický zákrok proti Connollymu, kterým oklamal i gólovou sirénu ale musel spolknout prohru 1:2.



Druhý nejslabší tým z Východu se utkal s konferenčním lídrem. Buffalo mělo před sebou skutečně náročný večer, pokud nechtělo prohrát sedmý duel v řadě a nutno říct, že se Sabres snažili. Jeden muž ale vyčníval nad výkony ostatních, český gólman Michal Neuvirth držel akcie hostujícího týmu celý zápas a předvedl i několik fantastických zákroků.

Ten nejlepší ve 36. minutě za nerozhodného stavu 1:1. Domácí forvard Brett Connolly projížděl zmatenou obranou hostí tak dlouho, dokud se neocitl před téměř prázdnou klecí Buffala. Stačilo lehce zvednout puk a vedení v utkání by se podruhé otočilo na stranu Lightning, ale to se nestalo. Mladý útočník poslal puk po ledě přesně do Neuvirthovy lapačky, přesto se fanoušci zvedali ze sedaček a halou se rozezněla siréna. Kdepak, tohle kolo vyhrál gólman Sabres.

VIDEO: Neuvirth fantasticky vychytal Connollyho

Po šedesáti minutách hry ale slavila domácí parta, i když většina hokejistů si na bývalém brankáři Washingtonu vylámala zuby. Například ve druhé třetině pochytal Neuvirth hned 27 střel a vytvořil tak nový klubový rekord. Výhru trefil v 55. minutě kapitán Steven Stamkos.

"Trpělivě jsem ten útok pozoroval a vyčkával jsem. Jakmile jsem viděl, že Drouin nahrává Stamkosovi, bylo mi jasné, že bude pálit nahoru. Jenže on je tak dobrý střelec, trefil to perfektně," vyprávěl po zápase zklamaně Neuvirth, který i přes dobré výkony čeká na výhru od 18. listopadu.

"Odchytal neskutečný zápas. Zasloužil by si ho vyhrát, bohužel jsme mu k tomu nepomohli," litoval útočník Patrick Kaleta, který v oslabení nahrál na jediný gól Sabres.

Chválu na svůj výkon slyšel Neuvirth i z opačného tábora. Před brankářem smekl střelec Stamkos i domácí trenér Jon Cooper. "Klobouk dolů před jejich gólmanem, byl neuvěřitelný," řekl o první hvězdě utkání a autorovi 45 zákroků kouč pro NHL.com.

MATCH OVERVIEW LEGACY

VIDEO: Sestřih utkání Tampa Bay - Buffalo

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud