Miroslav Horák
11. ledna 2015 • 15:15

Pastrňák předčil Jágra! První gól v NHL dal o pět dní mladší

Autor: Miroslav Horák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gratulace mladému talentu do Bostonu k výjimečnému kousku! David Pastrňák se může pochlubit tím, že je lepší než Jaromír Jágr. Jistě, ne ve všem… Ale přece. V NHL vstřelil první gól v mladším věku než slovutný krajan. Povedlo se mu to včera na ledě Philadelphie, kde skóroval hned dvakrát a kde Bruins vyhráli 3:1.



O fous, ale přece. Pět dní. Takový je rozdíl mezi premiérovým zásahem do černého Davida Pastrňáka a Jaromíra Jágra. Vycházející hvězdička českého hokeje to dokázala ve věku 18 let, 7 měsíců a 16 dnů. Bravo!

Nejslavnější útočník české hokejové historie byl o necelý týden starší, když 7. října 1990 jako hráč Pittsburghu obstaral vítěznou trefu v duelu s New Jersey. Zvládl to ve svém druhém startu v zámořské soutěži, to Pastrňák si musel počkat do partie č. 7.

Ale když Pastrňák přidal po Krejčího přihrávce druhý gól, opět nechal Jágra za sebou. Jaromír Jágr prožil první dvougólový večer v NHL až ve dvanáctém souboji, koncem října před čtvrtstoletím pomohl skolit své oblíbené NY Islanders.

A to mohl Pastrňák ještě završit hattrick - jen kdyby zvládl do prázdné branky vystřelit tak o vteřinku dřív. Takhle se musel "spokojit" jen s dvoubrankovým zápisem...

VIDEO | Podívejte se na sestřih zápasu

"Je to dobrý hráč," chválil svého mladičkého krajana David Krejčí. "Tyhle dva góly, speciálně ten první, mu dodají sebedůvěru. Už ví, že může v NHL dát góla. To je velká věc. Mně to trvalo čtyřicet zápasů," říkala vůdčí postava Bruins. A právě Krejčí zařídil parádní souhrou pro Pastrňáka druhý gól.

"Dal jsem puk Davidovi a jel, kam mě brusle nesly. David mě našel skvělou přihrávkou, to už nebylo těžké dát gól," pochválil svůj vzor Pastrňák. A věří, že jejich souhra může být ještě lepší. "Jen potřebujeme trochu času zvyknout si na sebe, abychom se na ledě našli. Myslím, že každý zápas to bude lepší a lepší."

David Pastrňák pózuje s pukem, se kterým dal svůj první gól v NHL
David Pastrňák pózuje s pukem, se kterým dal svůj první gól v NHL

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud