10. ledna 2015 • 21:34

Večer SNŮ! Pastrňák dal Flyers dva góly a byl první hvězdou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úžasný večer prožil v NHL český útočník David Pastrňák. Svým prvním a druhým gólem v NHL zařídil výhru Bostonu nad Philadelphií 3:1, a to ještě mohl do prázdné branky završit hattrick - vystřelil ale pozdě. I tak byl zvolen první hvězdou zápasu. Jednou asistencí osmnáctiletému krajanovi pomohl i David Krejčí, přihrávka Jakuba Voráčka stačila Flyers jen na snížení.



Havířovský rodák Pastrňák se prvních gólů v elitní soutěži dočkal v celkově sedmém utkání a druhém po návratu do týmu po mistrovství světa do 20 let.

Poprvé se Pastrňák prosadil ve 12. minutě díky bekhendové dorážce. "Bylo to něco nového, víte. Po tom gólu jsem měl úplně nové pocity. Bylo to krásné, nemůžu to ani popsat," nechal se slyšet nejmladší hráč v NHL.

Jeho druhá trefa přišla ve 45. minutě po dokonalé souhře s krajanem Davidem Krejčím , jehož mladý Čech uvádí jako svůj vzor.

David Pastrňák pózuje s pukem, se kterým dal svůj první gól v NHL
David Pastrňák pózuje s pukem, se kterým dal svůj první gól v NHL

Pět minut nato přidal pojistku pro Boston po brejku Chris Kelly, za domácí už dokázal pouze snížit Claude Giroux.

U gólu kapitána Flyers asistoval český útočník Jakub Voráček , jenž si tak připsal jubilejní 50. bod v sezoně a před nočními zápasy si pojistil vedení v kanadském bodování NHL.

VIDEO | Podívejte se na první Pastrňákův gól v NHL

VIDEO | Druhý zásah Davida Pastrňáka po parádní přihrávce Davida Krejčího

Philadelphia - Boston 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky: 55. Giroux (Voráček) - 12. a 45. Pastrňák (na druhou Krejčí), 50. Kelly. Střely na branku: 25:18. Diváci: 19.907. Hvězdy utkání: 1. Pastrňák (Boston), 2. Giroux (Philadelphia), 3. Kelly (Boston).

Minnesota - Nashville 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky: 15. Coyle - 5. Fisher, 44. Järnkrok, 49. Wilson. Střely na branku: 37:27. Diváci: 19.052. Hvězdy utkání: 1. Rinne, 2. Wilson (oba Nashville), 3. Coyle (Minnesota).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud