18. března 2015 • 17:05

Káva a večeře. Hvězdička Edmontonu zachránila bezdomovce

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mnohým sportovním fanouškům se to už určitě někdy stalo. Chtěli fotku nebo podpis od svého oblíbeného idolu, před zápasem či po tréninku si za svou modlou zašli a... nic. Nemá čas, nemá zájem, zkrátka ne. Ale všichni takhle nefungují, třeba ruský útočník Nail Jakupov z Edmontonu nedávno předvedl, že ne každá star má hvězdné manýry.



Jedenadvacetiletý Jakupov vyrůstal v Nižněkamsku a o pohled na chudobu neměl nouzi. A vždycky když mohl, tak se snažil pomoci. "Často dávám peníze lidem bez domova, hlavně těm, kteří u sebe mají nějaké zvíře," řekl nadějný hokejista Edmontonu.

Na sociálních sítích se před pár dny začala objevovat informace o tom, jak jednička draftu z roku 2012 pomohla v centru kanadského města muži bez domova. Ten ho požádal pouze o peníze na šálek kávy. "Na to jsem chtěl dohlédnout, nemám rád, když si pak kupují alkohol," řekl pro edmontonjournal.com.

Jakupov nakonec s mužem zasedl do hotelu, dal mu stodolarovou bankovku a nařídil mu pořádné jídlo. Cizinec nakonec hokejovou celebritu požádal o peníze na pokoj, aby se mohl umýt, ale celý hotel byl plně obsazen. Tak mu hokejista aspoň předal svých posledních 35 dolarů.

"Nic špatného se přece nemůže stát, když dáte peníze lidem, kteří si sami nemohou nic koupit," vykládal novinářům útočník muslimského vyznání.

Jakupov je svou velkorysostí známý. Často pomáhá dětem v nemocnicích, angažuje se i v Rusku, kde finančně vypomáhá když je potřeba. A nedělá to pro publicitu, což jasně dokazuje poslední příběh. Ten se do médií dostal jen náhodou.

"Pomoci nemůžete každému, ale můžete se aspoň snažit, to je důležité,"dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud