7. dubna 2015 • 09:49

Tlustý, Pavelec, Frolík: dělali průšvihy ve škole, teď spolu hrají NHL

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Málokdy se podaří, že to někdo z jednoho města dotáhne až do NHL. V Kladně tyhle počty probírají trochu jinak, tam dělí své hokejové astronauty podle ročníků. Jak neskutečná cesta svedla do jednoho špičkového klubu tři kamarády z dětství, dokumentuje fotka, kterou zveřejnil na Twitteru Jiří Tlustý, útočník Winnipegu.



Tlustý, Ondřej Pavelec a Michael Frolík nosili modrobílé dresy hluboko v devadesátých letech a nosí je stále, jen kulisy se trochu změnily… „Jsme trochu starší, ale je dost cool hrát v NHL spolu,“ připsal k fotografii hokejista, jehož ke dvěma kumpánům vyměnili v únoru z Caroliny. Snímek z doby, kdy společně válcovali žákovská mistrovství republiky, naaranžovali v trikotu Jets znovu. Jen ty poháry jim ještě scházejí.

Ti tři vedle sebe hráli, už když jim rodiče museli utahovat brusle a za soupeře měli stejně staré caparty z okolí, a hrají spolu dál, když jsou z nich idoly kanadského hokejem poblázněného města a soutěží s těmi nejlepšími své doby. Všem je sedmadvacet, Pavelec je v současnosti jedinou tuzemskou brankářskou jedničkou týmu NHL a naposledy v noci zazářil čistým kontem proti Minnesotě, Tlustý už byl i nejlepším českým střelcem v sezoně (23 gólů ve výlukovém ročníku 2012-13) a Frolík ten samý rok získal Stanley Cup s Chicagem.

Do jejich zámořské party patří i Jakub Voráček, bojující aktuálně o vedení v produktivitě ligy, kdežto kapitán národního týmu Radek Smoleňák to po zámořské zkušenosti vzal do Evropy. Společně před lety rozjeli i filmovou kariéru v Troškových komediích…

„Navzájem si hrozně si fandíme, píšeme si, a když někdo dá gól, hned mu připomeneme, že třeba platí v létě večeři,“ líčil vztahy mezi kladenskými kamarády Jiří Tlustý v někdejším rozhovoru pro Sport. „Je neskutečné, když si uvědomím, že jsme spolu chodili do třídy, dělali průsery ve škole a všichni jsme to dotáhli do NHL. Vidět své kamarády, jak se jim daří na takové úrovni, je super.“

A vidět je teď každý den v šatně, je jistě ještě větší odvaz.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud