8. června 2015 • 14:08

Tampa o stavu Bishopa mlčí. Dostane šanci mladičký zázrak z Ruska?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do startu třetího finále Stanley Cupu zbývají už jen hodiny a v Tampě řeší pořádný problém. V závěru předchozího duelu musel z brány odstoupit zraněný gólman Ben Bishop a doteď se neví, jestli týmová jednička zátěž další těžké bitvy zvládne. Půjde tedy do brány on, nebo chuť těžké vřavy okusí dvacetiletý Andrej Vasiljevskij? Kouč zatím mlčí...



Před deseti - patnácti lety by to bylo nemožné. Zkušený brankář byl základem každé bitvy v play off a tým, který věděl, že jeho ambice jsou vysoké, si často do vyřazovacích bojů pořizoval i prověřenou dvojku. Tampa to udělala podobně a před sezonou si pojistila služby devětatřicetiletého Jevgenije Nabokova. Jenže ten zklamal a v průběhu ročníku se s ním tým rozloučil. A dal důvěru dvacetiletému Andreji Vasiljevskému.

Jeden z pěti zákroků Vasilevského v utkání číslo 2.Foto ČTK/AP

Ten teď prožívá pěkně ostrý křest. "My mu věříme. Taky pomohlo, že v průběhu play off se sem tam občas v bráně objevil a nebyl zkrátka jen hozen do vody bez jediného odchytaného utkání," řekl s klidným hlasem Steven Stamkos, který připomněl, jak klidně si mladý brankář počínal ve svém premiérovém ročníku v NHL.

Zákulisní zprávy hovoří sice o tom, že Bishop by měl být v pořádku, tuto informaci ale jasně potvrzenou nikde nevyčtete. "Vážně k tomu nic víc nepovím. Můžete se podívat, jestli se objeví na tréninku, ale ten je dobrovolný, takže asi budete muset počkat až k zápasu," řekl pro NHL.com trenér Jon Cooper.

Ve Vasiljevském má Tampa gólmana budoucnosti. I přes svůj mladý věk už má ve sbírce zlato z MS a 3 medaile z juniorských šampionátů. V loňské sezoně navíc odchytal i 18 utkání v play off v dresu Ufy v KHL a vedl si výtečně. Je tedy vidět, že se jen tak před něčím nerozklepe.

"Je to ještě mladík, ale nezapomeňte, že odchytal dva roky v KHL. To je perfektní zkušenost," přesvědčoval novináře Cooper a předložil i další důkazy o jeho připravenosti. "Má perfektní kondici. Možná úplně nejlepší ze všech. Je na ledě 6-8 hodin denně a čeká na svojí šanci. Až se objeví, tak věřte, že bude připraven," řekl kouč Lightning.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud