7. června 2015 • 08:50

Poslední pomazání? Biskup se zranil, viníkem záškodník Hossa

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

"A nyní sestava hostů. V brance Tampy nastoupí s číslem 88 Andrej Vasilevskij." Možnost, že do třetího zápasu finálové série Stanley Cupu, hrát se bude v noci z pondělí na úterý, vyjede omaskovaný ruský mladíček, je reálná. První brankář Lightning Ben Bishop (v překladu Biskup) se zranil a výhru 4:3 dosledoval jen v televizi v útrobách stadionu.



Jaký je zdravotní stav 28letého gólmana a jaké byly důvody jeho odstoupení? V play off věc nezjistitelná i pro Sherlocka Holmese. "Omlouvám se, ale na otázky kolem našeho brankáře určitě nebudu odpovídat," příkře odpálil na tiskové konferenci všechny dotazy trenér Jon Cooper.

Bishop se zranil na startu třetí třetiny. Obránce Chicaga Brent Seabrook ve 44. minutě pálil na branku, před kterou se motal Marián Hossa. Slovenský veterán bruslí lehce vychýlil Bishopův beton a puk propadl do sítě. Vzteklý gólman okamžitě vystartoval na rozhodčího, ale protesty byly marné. Srovnáno 3:3.

VIDEO: Podívejte se na Hossovu pletku s Bishopem

Pro Hossu to byl v letošním play off další hraniční moment, v sedmém zápase s Anaheimem mu sudí uznali gól, kdy puk do branky kopnul bruslí.

Situace to byla o to důležitější, protože domácí habán krátce poté přepustil místo v bráně nováčkovi Andreji Vasilevskému. Vítěznou trefu obránce Garrisona ze 49. minuty a srovnání série na 1:1 kontroloval z brankoviště rodák z ruské Ťumeně. Během radostného křepčení se do branky sice zase vrátil Bishop, jenže za další tři minuty znovu putoval na střídačku.

"Jestli jsem byl nervózní? Možná trošku," smál se po zápase Vasilevskij, který na pozici druhého gólmana v únoru vystřídal krajana Jevgenije Nabokova. "V každém zápase jsem připraven zaskočit, snažím se myslet na to, že můžu jít kdykoliv na led," hlásil spokojeně dvacetiletý talent, jehož Tampa draftovala v roce 2012 v prvním kole.

K tetelivému štěstí měl důvod. Při své velké premiéře ve finále si počínal statečně a připsal si pět důležitých zákroků. Spoluhráči ho před nástupem na led navíc ve velkém povzbuzovali. "Říkali jsme mu, ať si to hlavně užije," nechal se slyšet obránce Anton Stralman. "Samozřejmě nevím, co se mu v té chvíli honilo hlavou. Ale on je kliďas. A na zápasy se připravuje pořád stejně, i když ví, že začne jen na střídačce," dodal švédský zadák.

Co změna na klíčovém postu udělala se soupeřem? "Nám bylo fuk, kdo je v brance. My jsme se snažili najít způsob, jak vyrovnat, bohužel marně," suše konstatoval kapitán Chicaga Jonathan Toews.

Všichni vyznavači blesků z Tampy po zápase poptávali jedinou věc - co je s Bishopem, naší klíčovou oporou? "Nikdo z nás netuší, co se mu přesně stalo," řekl kapitán Steven Stamkos. "Jenom jsme si dvakrát od hlasatele v hale poslechli, že v naší brance došlo ke změně. Víc opravdu nevím," uzavřel Stamkos.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud