7. června 2015 • 10:50

SUPER hity, dva plus body. V Chicagu dvakrát vyhrajeme, věští Palát

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nervozita po prvním nevydařeném finále Stanley Cupu, kdy se útok "trojčat" vůbec neprosadil? Kdepak, Ondřej Palát před ní bouchl dveřmi. "Sice jsme nebodovali, ale hra byla dobrá, dneska jsme na ni jen navázali," pochvaloval si pro iSport.cz výhru 4:3 a srovnání série český útočník. Jeho komando s Tylerem Johnsonem a Nikitou Kucherovem zařídilo dva góly.



Do pohody druhý útok Tampy dostalo už první střídání, při kterém si hosté z Chicaga museli připadat jak na prodloužených jízdách v lunaparku. "Nakoplo nás to, měli jsme v něm asi tři střely, Johnson trefil tyčku. Pak už to jelo," těšil podařený vstup do utkání Paláta.

V první třetině padl znovu jako v první konfrontaci jeden gól, když skóre utkání otevřel ve 13. minutě útočník Lightning Cedric Paquette. Ve druhé třetině ale hosté dvěma trefami v rozmezí dvou minut a šestnácti sekund otočili skóre.

"Napadali jsme je a makali dál. To byl klíč k úspěchu, proto jsme to znovu obrátili," pochvaloval si góly parťáků Kucherova a Johnsona rodák z Frýdku-Místku. Především zásah druhého jmenovaného byl hodně kuriózní, puk propadl brankáři Chicaga pod rukou po střele bekhendem z takřka nulového úhlu.

"Nějak to nahodil a Crawfordovi to propadlo. Náhoda, ale počítá se," usmíval se Palát, který ke svým patnácti bodům z play off v tomto utkání další nepřidal. Zato ale rozdával pořádné hity, ke konci zápasu sestřelil Brenta Seabrooka a v posledních vteřinách druhé části naložil dalšímu těžkotonážníkovi Chicaga, švédskému zadákovi Johnymu Oduyovi.

VIDEO: Podívejte se na Palátův výborný hit na švédského obránce

Komplikace pro Tampu přišly ve třetí části, kdy po ataku Mariána Hossy na brankáře Bena Bishopa Blackhawks vyrovnali na 3:3. "Viděl jsem na kostce, že měl hokejku v Benových betonech, ale nevím, jestli to byl ten důvod, proč ten puk propadl. A co se mu ale stalo, že střídal, to opravdu netuším," glosoval následnou výměnu brankářů Palát.

Do branky tak nabruslil dvacetiletý ruský mladík Andrej Vasilevskij. "Vasi je výborný gólman, cítím se dobře, když chytá, takže žádné pochyby tam nebyly," pochválil novice, který výhru podpořil pěti zákroky.

Další zápas série se odehraje v noci z pondělí na úterý v Chicagu. "Jedeme tam vyhrát oba zápasy, když se ale jeden nepovede, tak i za jedno vítězství budeme rádi," uzavřel 24letý levý křídelník.

Ben Bishop po zranění přepouští své místo náhradníkovi Vasilevskému
Ben Bishop po zranění přepouští své místo náhradníkovi Vasilevskému

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud