18. června 2015 • 16:30

Za 8 minut Stanley Cup. Hvězda NHL nestíhala, pak slavila s bratrem

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkou chvíli si hned na startu své hokejové kariéry užil Trevor van Riemsdyk. Třiadvacetiletý obránce Chicaga letos poprvé krátce okusil NHL a už slavil s Blackhawks zisk Stanley Cupu. Na ledě ho po utkání doplnil i jeho slavnější bratr James, střelec Toronta, který ale oslavy kvůli nepřízni počasí téměř nestihl.



James van Riemsdyk se do chlapského hokejového světa vrhl v roce 2007 s velkou pompou. Asi jako každý, kdo byl kdy draftován ze druhé pozice. To jeho o tři roky mladší bratr nikdy ani draftem neprošel, ještě vloni hrával na univerzitě a až ve 22 letech si ho vyhlídli u Blackhawks a podepsali s ním smlouvu.

NHL ochutnal jen na 18 zápasů, v play off na 4, ale všechny byly finálové proti Tampě. Díky tomu mohl v pondělí trojčit na ledě s lesklou trofejí pro hokejistu ze všech nejcennější, a to vše ve společnosti svého bratra. Dokonce obou. Ale všechno nebylo tak jednoduché.

Brendan, Trevor a James. To jsou hokejoví bratři van Riemsdykové.Foto Twitter: @BVR_17

V Chicagu totiž bylo tak nepříznivé počasí, že i samotný Stanley Cup dorazil do haly později a hráči na něj museli čekat. Podobně na tom byl útočník Leafs, jehož let do třetího nejlidnatějšího města Spojených států amerických byl přeložen do města Cedar Lake ve vedlejším státě. Vzdálenost? 400 kilometrů autem. Tak si americký reprezentant jedno půjčil a jel. Ze zápasu Blackhawks viděl posledních osm minut.

Letadlo se snažilo v Chicagu třikrát přistát, ale prostě to nešlo. A déšť nepomohl ani při jízdě autem. "Byla to dřina, ale za ty hodiny v tom autě to rozhodně stálo," řekl NHL.com spokojený útočník, pyšný na mladšího brášku.

Pocity se v něm přesto musely mírně tlouct. Před pěti lety porazilo Chicago ve finále hráče Philadelphie a van Riemsdyk stál na straně těch, co výhru neslavili. V roce 2015 přišel stejný vítěz, ale jiný pocit. "Je to úžasné. Od listopadu nehrál ani jeden zápas a najednou je tu a slaví Pohár. Mám z něj obrovskou radost, zaslouží si to," těšilo bratra.

Trevor totiž odstartoval ročník jako člen základní sestavy Blackhawks, jenže zranění způsobilo to, že základní část ukončil zápasem proti Dallasu 16. listopadu a pak znovu naskočil až do finálové série play off s Tampou. Pořádná herní pauza!

"Byla to dlouhá sezona a byla pro mě kvůli návratu těžká. Ale o tomhle jsem snil, stálo to zato," sdělil šťastně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud