23. června 2015 • 04:57

Spojí draft Zachu a Jágra? Nikdy bych tomu nevěřil, říká otec mladíka

Autor: mto, vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v noci z pátka na sobotu proběhne na Floridě první kolo draftu NHL, na které se upírají také zraky českých fanoušků. Hned dva čeští hráči by totiž měli být vybráni mezi první třicítkou, s trochou štěstí by mohli být i tři. Největší nadějí je urostlý forvard Pavel Zacha, o kterého se na nedávných fyzických testech zajímalo hned 24 týmů. A podle předpokladů je klidně možné, že talentovaný hokejista zamíří k Panthers...



Někdo tvrdí, že přijde na řadu jako sedmý, někdo říká, že patnáctý, všechno jsou to ale jen dohady. To je na draftu naprosto běžné. Takový Connor McDavid má sice dopředu celkem jisté, z jaké pozice bude vybrán, u ostatních to ale tak jasné tradičně není. Dokud nezazní jméno, stát se může při výběru hokejových nadějí absolutně cokoliv.

Server NHL.com několik dní před startem nabízí možné varianty různých voleb a zařadil také Zachu. Podle zámořských odborníků by po něm z jedenácté pozice mohla sahnout Florida, která shání útočné posily. V přechozích letech totiž s chutí vybírala nadějné beky. "Byla by to dobrá volba, i když tam mají hodně talentovaných kluků, ale těžká pozice by byla všude," řekl iSportu hráčův otec Pavel Zacha st.

Pavel Zacha patří k největším nadějím českého hokejeFoto Pavel Mazáč (Sport)

V tuto chvíli se samozřejmě nabízí další důvod proč by Panthers mohli sahnout po Zachovi. A ten se jmenuje Jaromír Jágr. Pookřál by český mladík vedle zkušeného harcovníka? Mohli by u Panthers přihlédnout k zajímavému generačnímu propojení? Pokud bude Zacha ještě k dispozici, je to možné.

"Knížky s Jaromírem Jágrem pro Pavla byly jako slabikář, předčítal jsem mu je od 3-4 let, byl to jeho idol do 8 let. Člověk by nikdy nepředpokládal, že se mu to může přihodit. Bylo by to neuvěřitelné, ani nás to nenapadlo, že by s ním mohl jednou hrát," rozplýval se hráčův otec.

Ty nejodvážnější prognózy hovoří o tom, že by český útočník mohl být vybrán i na šestém místě, většina expertů se shoduje na zhruba desáté pozici. "Pavel je vynikající hokejista a musím říct, že i dobrý kluk do party. Mám o něm vysoké mínění," řekl před pár měsíci pro iSport.cz jeho bývalý spoluhráč z Liberce Petr Nedvěd.

Jasno bude už za pár dní.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud