Tomáš Vrábel
8. června 2015 • 12:09

Zacha byl na testech před draftem NHL. Zajímalo se o něj 24 klubů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to zátěž fyzická i psychická. O víkendu skončily testy těch nejtalentovanějších mladých hokejistů, kteří se chystají na draft NHL. Mezi nimi byl i český talent, který pomýšlí na první desítku, Pavel Zacha. V žádné z fyzických disciplín se neumístil v první desítce, na osobní pohovor si ho však pozvalo 24 týmů.



NHL Scouting Combine – tak se jmenuje ‚vstupní prohlídka‘ do NHL. Jsou to testy před samotným draftem, který se letos koná na konci června na Floridě. Hráči projdou zdravotními, fyzickými i psychologickými testy.

„Doufám, že budu v TOP 10,“ pravil bývalý hráč Liberce Zacha. „Naposledy byl českým hokejistou v první desítce Jakub Voráček (2007), kdyby se mi to povedlo, bylo by to úžasné pro mě i celý český hokej,“ pravil zámořským reportérům.

Celkem se Zachou mělo osobní pohovor 24 týmů, speciální pro něj byl ten s Philadelphií. „Když se Jaromír Jágr vracel do NHL a hrál za Flyers, stal jsem se jejich velkým fanouškem,“ přiznal český útočník. A Philadelphie je jeden z celků, který o Zachu projevuje zvýšený zájem podobně jako například New Jersey.

Zacha o McDavidovi

„Je to nejlepší vrstevník, proti kterému jsem kdy hrál. Je rychlý, navíc i v té vysoké rychlosti strašně dobře ovládá puk. Technika, změny směru a výborné myšlení – to jsou jeho obrovské přednosti. Právem je považován za příští jedničku draftu, protože v této soutěži opravdu vyniká. Přeji mu hodně štěstí do NHL, protože má na to, aby ji hrál už příští rok. Já jsem hrozně rád, že jsem proti němu mohl hrát, taky se totiž od něj mám co učit. Říká se o něm, že to je budoucí Sidney Crosby, a to se zatím potvrzuje. Třeba v médiích má obrovský prostor.“

Deník Sport, 14. 2. 2015

Vyptával se ho i Edmonton, jenž si vybere z první pozice Connora McDavida. „Bylo to zvláštní, ale užil jsem si to.“

Zacha byl před rozhovory nervózní, navíc hned osm jich absolvoval první den a po letu z Evropy byl nevyspalý. Nakonec z nich měl dobrý pocit i proto, že během uplynulé sezony působil v kanadské juniorské soutěži, kde piloval angličtinu.

„Měl jsem hodně rozhovorů, tak jsem snad ukázal, že jsem na NHL připravený,“ doufal Zacha.

Jeho minusem však může být, že v základní části OHL odehrál v uplynulé sezoně jen 37 zápasů – na vině je zranění lokte i suspendace za fauly. Zacha však zdůraznil, že šlo o první zdravotní komplikace v kariéře, kvůli kterým vynechal zápas/y. „Je to blbé, že se to stalo v mé nejdůležitější sezoně v kariéře,“ pravil v únoru pro deník Sport.

Ani to však nemusí být překážkou na jeho cestě do vysněné NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud