22. června 2015 • 09:58

Želízko před draftem NHL. Lidi křičeli, že hraju jako prase, říká Zbořil

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před nadaného Pavla Zachu se nedostane, ale první kolo by ho nemělo minout a bude tak nejlepším českým obráncem na draftu. Řeč je o Jakubu Zbořilovi, odchovanci Komety Brno, který za sebou má vydařenou sezonu v kanadské juniorce a před blížícím se draftem NHL je jeho jméno v zámoří hojně skloňováno.



Před uplynulým ročníkem se juniorský reprezentant přestěhoval z Česka do Kanady, chtěl si před draftem osahat zámořský hokej a vydal se hájit barvy Saint John Sea Dogs. Skautům se velmi zalíbil, kombinace šikovnosti a fyzické hry, to je hráč dělaný pro NHL.

"Baví mě, když můžu ostatní hráče srážet a sem tam je trochu vytočit. Když jsme s bráchou byli menší, často na nás v hledišti křičeli, že hrajeme jako prasata," vzpomínal pro The Hockey News talentovaný zadák.

A herní styl na hraně je přesně to, co v zámoří tak zalíbilo. Jeden ze skautů se takhle vyptával mezi borci v QMJHL, proti kterému hráči v lize se nejhůře hraje a na špičku se dostal právě Zbořil.

Zbořil totiž umí své soupeře ničit na více frontách. Ve 44 zápasech posbíral 33 bodů a z toho hned třináct branek. Ale přidal také 73 trestných minut, to bylo příjemné překvapení. "Má velkou sílu a umí se prát, to jsme netušili," zní z klubu.

To ukázal rodák z Brna velmi brzy, už v přípravě na nový ročník se popral s Bradley Kennedym a získal si respekt spoluhráčů a pozornost soupeřů. "Měl jsem štěstí, dal jsem jednu ránu a bylo hotovo," dodal Zbořil a přiznal, že šlo o jeho první rvačku na ledě.

VIDEO: Zbořilova druhá rvačka v zámoří přišla v play off

V sezoně se mu dařilo, stejně jako mladému týmu Saint John. Mezi beky byl v klubu nejlepším střelcem, v kanadském bodování skončil na desátém místě. I když 22 utkání zameškal kvůli poranění kolenních vazů. "Jsem ale rád, že jsem to celkem dobře zvládl," myslí si Zbořil, který kromě základní části přidal i pět duelů v play off.

A ani zranění neohrozilo jeho pozici na draftu, odborníci se shodují, že na řadu by měl přijít mezi 12. - 25. pozicí. Všechno se uvidí v noci z pátku na sobotu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud