29. června 2015 • 17:41

St. Louis přiznalo ztrátu Sobotky: I příští rok zůstane v KHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejistů St. Louis potvrdilo na klubovém webu, že český útočník Vladimír Sobotka bude i v příští sezoně definitivně působit v dresu Omsku v Kontinentální lize. Prozatím se tak nevrátí k Blues, jimž v NHL patří. Potvrdily se tak měsíc staré zprávy z ruského celku.



Sobotka loni opustil NHL poté, co se nedohodl se St. Louis jako chráněný volný hráč na nové smlouvě. Po konci tříletého kontraktu s celkovým příjmem 3,9 milionu dolarů mu zámořský klub nabídl roční smlouvu s platem 2,7 milionu dolarů, on sám chtěl rovné tři miliony. Arbitráž mu pak přiřkla pro další působení v St. Louis roční smlouvu na 2,725 milionu dolarů, ale bývalý hráč Slavie se mezitím dohodl s Omskem.

S Avangardem ho pojí tříletý kontrakt, díky němuž má údajně příjem až 4,5 milionu dolarů za sezonu "čistého". Jeho součástí je i klauzule, že může po každé sezoně zvolit návrat do zámoří.

"Podmínky kontraktu z minulého roku zůstaly nezměněny. Vladimír řekl, že se mu líbí hrát v našem klubu, je spokojený s vytížením na ledě a s důvěrou od trenérů. Stal se jedním z lídrů týmu a chce pro klub odvést maximum," uvedl koncem května prezident Omsku Vladimir Šalajev.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud