14. července 2015 • 09:30

Zacha už se prohání v dresu Devils! Má skvělý přístup, chválí kouč

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nejnadanější český hokejový mladík posledních let Pavel Zacha je zase o krůček blíž k NHL. V pondělí začal dřít s další mládeží týmu New Jersey na nováčkovském kempu a poprvé si tak na ledě ozkoušel dres Devils. A také začal túru, která v tuto chvílí směřuje k 9. říjnu. To pro New Jersey začíná sezona bitvou proti Winnipegu.



Kempy pro hokejové zelenáče nejsou jen neustálým předváděním kvalit a dovedností a drilem ze strany svých nových zaměstnavatelů. Jde také o utužení party, o seznámení se s novým kolektivem. Ti nejlepší hráči z těchto výběrů se totiž v průběhu let budou pravidelně potkávat v jednom týmu.

První den na ledě si Zacha liboval. "Bylo to skvělé tu být i se všemi ostatními. Vážně jsem si to užil a moc se mi to líbilo. Už se nemůžu dočkat, až další den zase skočím na led," řekl osmnáctiletý hokejista.

Správný přístup mu pomáhá. V těchto červencových dnech nejde uprostřed kluziště o to, kdo se dostane do sestavy prvního týmu. Na to bude ještě času dost. Tady je spíše třeba se rozvíjet a učit mladé chlapce, jak doopravdy být profesionály. "Hodně dbáme také na to, aby se hráči naučili na správnou výživu a aby si zvykli komunikovat s médii," vysvětloval nový kouč John Hynes.

Se Zachou mají Devils od začátku velké plány, tým v přestavbě by nejraději zabudoval dobře fyzicky vybaveného hokejistu okamžitě do sestavy. "Je to dříč a je ve velmi dobré formě. To nám předvedl už během testů na suchu," chválil pro northjersey.com Hynes a pokračoval. "Velmi nás těší jeho přístup. Je vidět, že se chce učit, na trénincích poslouchá a snaží se vše vstřebat," řekl.

Český juniorský reprezentant má tedy do startu dobré základy. Nadšení z možnosti být v kabině týmu NHL je na něm přmo vidět. "Chci se předvést v tom nejlepším světle a také si to tu pořádně užít," říká Zacha.

K ruce dostal navíc toho nejzkušenějšího parťáka ze všech nadaných hochů v kempu, obránce Damona Seversona, jenž v uplynulém ročníku oblékl dres Devils v 51 zápasech. "Bylo vidět, že je trochu nervózní, ale od začátku jsem ho nabádal, aby hrál svou hru a nebál se, že něco zkazí. Snažil jsem se mu stále pomáhat jak to šlo," sdělil Severson.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud