2. října 2015 • 19:23

Příprava rébus nevyřešila. Bude Mrázek v Detroitu jedničkou?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příští pátek startuje Detroitu nová sezona NHL a v klubu stále nemají pevně obsazenou jednu z klíčových pozic - tu brankářskou. Ale starost je to příjemná, o jedno místo se uchází dva výborní gólmani, mladý Petr Mrázek a zkušenější Jimmy Howard. Oba jsou schopni pozici kvalitně zastat, a to je tedy pořádný rébus pro nového trenéra Jeffa Blashilla.



Přípravné zápasy mohly pomoci, mohly rozsoudit oba muže v masce. Jednoho poslat do brány a druhého na lavičku. Ale nestalo se, oba přišli do kempu v pohodě a v herní formě. S šesti přípravných utkání Detroit 4 vyhrál, obě prohry přišly navíc až v nastavení.

"Myslím, že oba hráli výtečně. Takže se vlastně stalo přesně to, co jsem tak nějak očekával," řekl pro freep.com trenér Blashill.

Detroit v obdobné situaci už byl. A není to tak dávno. V ročníku 2003/04 měl v bráně kvalitního kanadského brankáře Curtise Josepha, ale ten brzy dostal konkurenci v podobě Dominika Haška. Tihle dva brankářští velikáni se zrovna dvakrát nepřátelili, komunikace mezi nimi byla skutečně velkmi chladná.

To ale teď nehrozí, Howard s Mrázkem jsou dobří přátelé, kteří si na ledě i mimo něj s radostí pomohou. "Vycházíme spolu skvěle a úspěch si také vzájemně přejeme," přiblížil situaci Howard. "Jde jen o přátelskou soutěživost, pomáháme si, a to pomáhá celému mužstvu," dodal Američan.

Ten přišel o práci, když se v závěrečné části sezony zranil. Mladý Mrázek jeho místo skvěle přebral a dokonce přesvědčil tehdejšího kouče Mikea Babcocka o své připravenosti tak moc, že dostal důvěru i do play off. To byla pro Howarda rána, ze které se ale rychle oklepal.

Pomocníkem mu prý v podobných situacích býval ex-gólman Red Wings Chris Osgood. "U něj jsem to vídal, prostě nechal věc plynout. Tahle situace je za mnou, poučil jsem se a přes léto mě to celé ještě namotivovalo," vykládal Howard.

Nový kouč Detroitu by mohl lehce inklinovat k českému brankáři, pod jeho vedením totiž Mrázek v roce 2013 jako nováček získal v AHL Calder Cup. On ale nechce tvořit ani jednomu gólmanovi jakoukoliv výhodu. Howarda poctivě sledoval celé léto a je z jeho přístupu nadšený.

"Nikdy nevíte, jak se hráč vrátí po zranění. Howard ale vypadá skutečně sebevědomě, je trpělivý a působí jistě," líbí se Blashillovi.

Detroit vkročí do nového ročníku dvěma zápasy ve dvou dnech na koncí příštího týdne. Je tedy celkem jasné, že si zachytají oba gólmani. Na určení jedničky je ale stále příliš brzy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud