5. listopadu 2015 • 06:58

Jágr se vrátil a pomohl k bodu, Pavelec zastavil Toronto

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Český gólman Ondřej Pavelec pomohl ve středečním utkání NHL 24 zásahy k výhře Winnipegu 4:2 v Torontu. Kladenský odchovanec pustil v posledních čtyřech startech maximálně dvě branky a udržuje si čísla na úrovni minulé sezony, která byla podle statistik jeho nejlepší v soutěži. Po týdenní absenci se do hry vrátil Jaromír Jágr, který s Floridou prohrál na ledě Anaheimu 2:3 po nájezdech.



Pavelec nenesl vinu na inkasovaných gólech, kterými Toronto vždy vyrovnalo. Ve druhém případě zásluhou Romana Poláka, který si připsal asistenci. Český obránce šel důrazně před branku a jeho přihrávka se odrazila od brusle skórujícího Lea Komarova. Na vítěznou trefu Alexandra Burmistrova z 58. minuty už ale domácí nenašli odpověď.

"Dnes jsme byli připraveni hrát od začátku," řekl Pavelec v narážce na minulé utkání, které sledoval ze střídačky a ve kterém spoluhráči inkasovali tři góly v první polovině zápasu. "Tentokrát bylo naše nasazení mnohem lepší a zasloužili jsme si vyhrát," podotkl český gólman, který má v dosavadním průběhu sezony gólový průměr 2,45 na zápas a úspěšnost zásahů slušných 91,9 procenta.

VIDEO: Sestřih utkání Toronto - Winnipeg

Jágr při návratu nebodoval

Jágrovi k návratu po dvou vynechaných zápasech pomohla dle jeho slov akupunktura, kterou podstoupil kvůli urychlení léčby bolesti, a taky to, že hokej miluje. "Každý ví, že největší hnací silou na světě je láska," uvedla česká hvězda před zápasem.

Z lékařského hlediska vsadil na osvědčenou metodu. "Akupunktura mi hodně pomohla. Jehličky a elektrošoky mi zabírají. Zejména v oblasti třísel a boků nemají unavené svaly dostatečnou podporu na rychlou regeneraci. A s tím se špatně hraje. Takhle se to vyléčí rychleji," vysvětloval Jágr.

VIDEO: Sestřih utkání Anaheim - Florida

O tom, že je třiačtyřicetiletý útočník fit svědčí i jeho nasazení do prodloužení. Jágr, který v nadsázce říká, že to za něho na ledě musí odbruslit spoluhráči, dostal od trenéra Gerarda Gallanta důvěru i v novém a fyzicky namáhavém formátu tři na tři. Český hráč spálil v nastavení velkou šanci, když zakončil brejk dva na jednoho střelou do gólmana Frederika Andersena, první hvězdy zápasu.

Florida během Jágrova zranění vstřelila v obou zápasech shodně jen jeden gól a prohrála. Tentokrát byla blízko vítězství, ale doposud mlčící kanonýr Corey Perry první trefou sezony vyrovnal v čase 59:55 a penaltový rozstřel rozhodl ve čtvrté sérii Chris Stewart.

Jaškin mimo sestavu

Divoká přestřelka s netypickým průběhem byla k vidění v Chicagu, které podlehlo St. Louis 5:6 v prodloužení. Domácí hokejisté už v 18. minutě vedli 5:2, ale po dvou třetinách bylo skóre vyrovnané. Utkání rozhodl v čase 63:54 Vladimir Tarasenko. V sestavě vítězů chyběl poprvé v sezoně Dmitrij Jaškin, který má na kontě dvě asistence ve 12 zápasech.

Výsledky:

Toronto - Winnipeg 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Branky: 9. Parenteau, 33. Komarov (Polák) - 4. Byfuglien, 9. Scheifele, 58. Burmistrov, 60. Little. Střely na branku: 26:34. Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celé utkání, inkasoval dvě branky z 26 střel a úspěšnost zásahů měl 92,31 procenta. Diváci: 19.113. Hvězdy zápasu: 1. Burmistrov, 2. Enström (oba Winnipeg), 3. Komarov (Toronto).

Chicago - St. Louis 5:6 v prodl. (5:2, 0:3, 0:0 - 0:1)
Branky: 3. Daňo, 5. Shaw z trest. střílení, 7. Teräväinen, 18. Seabrook, 18. Kane - 4. a 24. Steen, 16. Fabbri, 38. Bouwmeester, 40. Backes, 64. Tarasenko. Střely na branku: 43:29. Diváci: 21.676. Hvězdy zápasu: 1. Seabrook (Chicago), 2. Steen (St. Louis), 3. Kane (Chicago).

Vancouver - Pittsburgh 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
Branky: 54. D. Sedin, 59. Hansen - 5. Perron, 48. Crosby, 51. Fehr. Střely na branku: 20:23. Diváci: 18.570. Hvězdy zápasu: 1. Kessel (Pittsburgh), 2. Hansen, 3. D. Sedin (oba Vancouver).

Anaheim - Florida 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky: 28. a rozhodující sam. nájezd Stewart, 60. Perry - 26. Grimaldi, 38. Gudbranson. Střely na branku: 39:25. Diváci: 15.169. Hvězdy zápasu: 1. Andersen (Anaheim), 2. Luongo (Florida), 3. Perry (Anaheim).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud