4. listopadu 2015 • 22:00

Rána a konec. McDavid má zlomenou klíční kost, může chybět měsíce

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I po výhře může být v kabině smutno. Edmonton v úterý porazil po velmi slušném výkonu Philadelphii 4:2, ale přišel o svou rostoucí hvězdu Connora McDavida. Poslední jednička draftu zatím v NHL zářila a i díky Kanaďanovi začali Oilers opět být nepříjemným soupeřem. Jenže McDavid musel po pádu na mantinel odstoupit kvůli zlomené klíční kosti, jejíž operace ho může vyřadit až na několik měsíců.



Nechtěli mu dát náplast spasitele, bránili se tomu, ale supertalent si ji vzal sám. McDavid okamžitě po svém vstupu do NHL začal hrát v týmu výraznou roli, bavil kličkami, bodoval, dával góly. Bilance dvanácti bodů ve třinácti zápasech mluví za vše. Jenže teď je s hokejem na dlouhou dobu konec.

VIDEO: Po tomto zákroku musel McDavid odstoupit

V závěru druhé třetiny proti Philadelphii se pustil do rychlého souboje se dvěma beky soupeře a poté, co vystřelil na Michala Neuvirtha vletěl na mantinel s oběma bránícími hráči na sobě. "Byl to normální hokejový moment. McDavid se řítil na bránu a trochu nešťastně ztratil rovnováhu a střet pak nabral na síle," řekl pro NHL.com trenér kanadského týmu Todd McLellan.

Za chmurné výrazy ve tvářích fanoušků Oilers může obranný pár Brandon Manning - Michael Del Zotto. Prvního McDavid zvládl objet, u brány už ale hlídal zkušenější Del Zotto a na mantinelu pak skončili všichni. S domácím hráčem úplně dole.

"Uvidíme, jaká bude prognóza, ale samozřejmě nikdy není příjemné, když se mladý hráč na startu kariéry takhle zraní. Je mu teprve 18 a už se stával lídrem naší kabiny," řekl Taylor Hall, jediný hráč mužstva, který letos dokázal nasbírat více bodů, než McDavid.

A to ještě nevěděl, že McDavid bude muset se zlomenou klíční kostí na operaci a může chybět i několik měsíců. Podle generálního manažera Oilers Petera Chiarelliho, který vystoupil na tiskové konferenci, prý McDavidovi lékaři zřejmě budou muset zpevnit klíční kost destičkami a šrouby.

"Bude mimo hru na neurčito, nebude to z týdne na týden, mluvíme o měsících," řekl Chiarelli.

VIDEO: Sestřih utkání Edmonton - Philadelphia

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 11. • 03:00
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
4:2
ONLINE
4. listopadu
03:00
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
Góly

Domácí: 19:57. Nugent-Hopkins, 46:13. Hendricks, 47:40. Hall, 59:18. Nugent-Hopkins

Hosté: 20:34. Laughton, 32:59. White

Sestavy

Domácí: Nilsson (Talbot) – Davidson, Klefbom, Sekera, Nurse, Reinhart, Gryba – Hall, Nugent-Hopkins, Draisaitl – Pouliot, McDavid, Jakupov – Hendricks, Letestu, Purcell – Gazdic, Lander, Pakarinen

Hosté: Neuvirth (Mason) – Del Zotto, Streit, Schultz, L. Schenn, Manning, Gudas – Raffl, Giroux, Voráček – Read, Laughton, Simmonds – Gagner, B. Schenn, Lecavalier – VandeVelde, White, Umberger

Rozhodčí

Rooney, Walsh – Cameron, Murchison

Stadion

Rexall Place, Edmonton

Návštěva

16839 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud