5. listopadu 2015 • 09:41

Florida ztratila vyhraný zápas. Je to frustrující, zlobil se kouč

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Ještě pár vteřin před koncem vedli, v prodloužení spálili nájezd dva na nikoho a lépe nakročeno měli nakonec i v samostatných nájezdech. Přesto hokejisté Floridy na ledě Anaheimu prohráli 2:3 a trenér hostů Gerard Gallant s výsledkem zrovna spokojený nebyl. A hlavně s předvedenou hrou.



Anaheim se stále probírá z mizerného vstupu do sezony. Corey Perry bez gólu, Ryan Getzlaf na marodce, zmatky v obranném pásmu... To Florida zažívá lepší podzim, mužstvo se oproti uplynulým rokům ustálilo a hraje zábavný a rychlý hokej. Do sestavy se navíc vrátil po dvouzápasové absenci Jaromír Jágr. Dva body do tabulky byly blízko, ale Panthers o ten jeden přišli v čase 59:54.

VIDEO: Perry srovnal těsně před koncem

"Ne, opravdu nejsem moc šťastný, je to frustrující. Všichni jsme viděli, co se dělo na ledě posledních pět minut," zlobil se Gallant v rozhovoru pro Sun-Sentinel.

Kouč narážel na dvě vyloučení svých svěřenců v poslední pětiminutovce. Osudová byla vysoká hůl zkušeného zadáka Briana Campbella, která zasáhla do obličeje domácího miláčka Corey Perryho pouhých 40 vteřin před koncem základní hrací doby. Soupeř šel na trestnou lavici a sám postižený těsně před koncem zápasu svým prvním gólem sezony po velmi šťastném odrazu srovnal skóre na 2:2. Brankář Roberto Luongo už tady zasáhnout nestačil, ale v dřívější fázi zápasu Floridu několikrát zachránil.

V prodloužení byli znovu na koni Panthers. Jussi Jokinen s Reilly Smithem dokonce jeli úplně sami na brankáře Andersena, ale dánský muž s maskou byl hrdinou okamžiku. Pohlídal i zakončení dva na jednoho, které střelou vyřešil Jaromír Jágr.

VIDEO: Andersen chytil nájezd dva na nikoho

"Oba brankáři dnes byli výborní. Nás podržel Luongo, hlavně tedy ve druhé třetině. Je to zklamání, že jsme takový zápas ztratili," mrzelo Gallanta.

Panthers tentokrát scházel větší příspěvek od elitních útočných formací. Branky dávali mladík Rocco Grimaldi, který hrál teprve druhý zápas v sezoně a defenzivní zadák Erik Gudbranson.

"Doufal jsem, že právě branka Gudbransona nás udrží v cestě za vítězstvím, ale ten šťastný odraz z posledních vteřin základní části to zkazil," sdělal Grimaldi, který se nedaleko Anaheimu narodil a v hledišti měl početný rodinný zástup.

Kromě prodloužení byl v každé třetině střelecky aktivnější domácí tým, Luongo několikrát své spoluhráče doopravdy podržel, přesto si do něj Gallant trochu nečekaně rýpl. "Byl dobrý, ale už jsem ho viděl odehrát lepší zápasy."

Další utkání hraje Florida už dnes v noci na ledě San Jose.

VIDEO: I takhle čaroval Luongo

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 11. • 04:30
Anaheim Ducks
Anaheim Ducks
3:2
ONLINE
5. listopadu
04:30
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 27:50. Stewart, 59:54. Perry, . Stewart

Hosté: 25:01. Grimaldi, 37:57. Gudbranson

Sestavy

Domácí: Andersen (Khudobin) – Bieksa, Lindholm, Holzer, Fowler, Vatanen, Stoner – Perry, Kesler, Santorelli – Stewart, Rakell, Hagelin – Silfverberg, Horcoff, Cogliano – Friberg, Wagner, Maroon

Hosté: Luongo (Montoya) – Ekblad, Campbell, Petrovic, Kulikov, Gudbranson, Mitchell – Jágr, Bjugstad, Huberdeau – Smith, Trocheck, Jokinen – Grimaldi, Bolland, Pirri – Howden, MacKenzie, Wilson.

Rozhodčí

Jackson, Chmielewski, Knorr, Cvik

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

15 169 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Anaheim - Florida

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud