4. prosince 2015 • 09:23

Rinne mu ukradl gól. Jsem starej a špatnej, smál se kavalír Jágr

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | Jedna branka chybí Jaromíru Jágrovi na vyrovnání historicky čtvrté pozice střelecké tabulky celé soutěže. A už na ni čeká podezřele dlouho, v noci na pátek neskóroval útočník Panthers popáté v řadě. Přitom ke gólu měl velmi blízko, ale na brankové čáře ho magickým zákrokem zastavil brankář Nashvillu Pekka Rinne. Radost tak mohla být aspoň z výhry 2:1.



Při pohledu do statistik je Jágr možná rád, že góly teď nedává. Je to trochu paradox, ale Florida během jeho bezbrankové série zapsala do tabulky hned čtyři výhry. Naposledy tedy na ledě nadupaného Nashvillu, kde nedokázala parta Panthers zvítězit od roku 1999!

"Vyhráli jsme hodně těsný zápas. Ve třetí části nás pěkně přehrávali, ale náš gólman nás podržel. Tyhle dva body se budou hodit a já jsem rád, že jsem k tomu přispěl," řekl po utkání pro NHL.com útočník Jonathan Huberdeau, jehož druhý gól sezony přinesl výhru.

I když nebodoval, své momenty měl v zápase i Jágr. Veterán se znovu občas objevoval ve formaci s Barkovem a právě Huberdeauem a v první části hry byl velmi blízko k otevření skóre. Po nepřehledné situaci v brankovišti bekhendem zakončoval do značně odkryté klece, jenže rychlejší byl její strážce Rinne.

VIDEO: Rinne zázračně vychytal Jágra

Třiatřicetiletá jistota v domácí bráně předvedla, proč poslední roky patří mezi světovou brankářskou špičku. Tohle byl jednoznačně zákrok večera. "Vidíte fanoušci, tady je další důvod, proč pro mě nehlasovat v All-Star Game. Jsem starej a špatnej :))) Díky Bohu jsme vyhráli," napsal si hokejista na svůj Twitter.

Jágr pak v průběhu utkání vyzkoušel Finovu pozornost ještě jednou, diváky ale víc zaujal moment ze 47. minuty. To domácí vyhráli vhazování a kapitán Shea Weber rychle nahazoval kotouč do pásma. Jágr ho chtěl klepnout přes hůl a činnost mu znemožnit, ale místo toho následovalo seknutí do obráncova obličeje.

VIDEO: Jágr se omluvil Weberovi za seknutí

Sudí zákrok přehlédli, ale Jágr se odbýt nenechal a předvedl, proč je napříč ligou tak oblíbený. Za domácím bombarďákem dojel při prvním odpískání a šel se mu omluvit. Ten sice velký zájem nejevil, ale přijal...

MATCH OVERVIEW LEGACY

VIDEO: Sestřih utkání Nashville - Florida

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud