19. února 2016 • 11:25

Další bůr, první vystřídání. Nějak mi to tam padá, mrzí Mrázka

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen co na vrchol brankářských statistik NHL píchnul českou vlajku, podjely Petru Mrázkovi nohy. Proti Bostonu inkasoval český brankář pět branek a stejný příděl si odnesl i z noční střílené s Pittsburghem (3:6). Poprvé v sezoně byl Mrázek vystřídán v průběhu zápasu.



"Nehráli jsme špatně, ale na Penguins to jednoduše nestačilo. Oni svoje šance proměnili, my ne," lakonicky komentoval porážku Mrázek v rozhovoru pro klubovou televizi.

K inkasovaným gólům se vracet nechtěl. "Byly tam nějaké šťastné odrazy, při první brance zejména (obránce Darren Helm srazil puk mezi betony Mrázka). Smůla, při druhé jsem puk zbytečně vyrazil před sebe. Musím tvrdě bojovat a věřím, že se to otočí," zadoufal před novináři Mrázek. S kšiltovkou dozadu a smutkem ve tváři, poslední dva zápasy českému brankáři nevyšly.

VIDEO: Podívejte se na smolný první gól

V den svých 24. narozenin 14. února Mrázek inkasoval pět gólů na domácím ledu s Bostonem, Red Wings ale zvítězili 6:5. "Po čtvrtém a pátém gólu přijel ke střídačce, koukal na mě a usmíval se. Reagoval jsem stejně, protože jsem věděl, že má schopnost zůstat nad věcí a bojovat až do konce. A to přesně udělal, v závěru nás podržel," těšilo po divokém zápase trenéra Detroitu Jeffa Blashilla.

Do střetu s Bruins se jeho svěřenec slunil na čele gólmanských statistik soutěže, měl nejlepší průměr (1,97 branky na zápas) i nejvyšší úspěšnost zákroků (93,3 %). Pět inkasovaných gólů ale pomohlo na první místo Brianu Elliottovi ze St. Louis.

Mrázkovi to tam začala padat

Proti Islanders (1:4) čapal Jimmy Howard a Mrázek šel do klece v noci proti Pittsburghu. Když Penguins v 47. minutě zvýšili na 5:2, zabalil to a přepustil stráž Howardovi.

"Tak to prostě je. Předtím se mi dařilo, teď mi to tam padá. Musím najít cestu, jak puky zase zastavovat," říkal po zápase Mrázek a vypíchnul i stěžejní okamžik zápasu. Dylan Larkin zkraje druhé třetiny srovnal na 2:2, o 24 sekund později ale vrátil Penguins vedení Phill Kessel. "To bylo klíčové, zase je to dostalo na koně, pak už jsme se k ničemu nedostali," mrzelo autora 27 zákroků.

"Kdybychom dokázali udržet nerozhodný stav déle, byl by to úplně jiný zápas," uzavřel Mrázek, kterého čeká v noci ze soboty na neděli zápas v Ottawě. Zda bude mezi tyčemi, není jasné.

"Změny přijdou, proti Pittsburghu to byl náš nejslabší zápas v defenzivě, který jsme předvedli," čílil se kouč Blashill, který zuby nehty drží se svým týmem ve Východní konferenci šesté místo. Tampa a Pittsburgh jsou horší o jediný bod a o dva zpátky je New Jersey.

Na sestřih zápasu Detroitu v Pittsburghu se podívejte ZDE.

Petr Mrázek musí přidat, poslední dva zápasy mu nevyšly
Petr Mrázek musí přidat, poslední dva zápasy mu nevyšly

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud