24. února 2016 • 20:30

Mladí si mysleli, jak makají. Pak viděli Jágra, říká boss Floridy

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spojení Jaromíra Jágra s Floridou funguje nad očekávání. Čtyřiačtyřicetiletá hokejová legenda táhne podceňovaný tým do play off, a jak se zdá, nebude to jeho poslední sezona pod palmami. „Samozřejmě bychom jej chtěli příští rok zpět,“ neváhá vypálit v rozhovoru se zámořskými novináři generální manažer Floridy Dave Tallon.



„Nebudu na něj vůbec tlačit. Sám dobře ví, co je pro něj nejlepší. Až bude mít chuť mluvit o novém kontraktu, dá vědět. Není proč spěchat,“ má jasno šestašedesátiletý stavitel mladého týmu Panthers.

Jágr letos i přes svůj věk dál potvrzuje mimořádné kvality. Vede tabulku týmové produktivity a floridští mladíci po jeho boku zaznamenávají výkonnostní vzestup. „Všichni si mysleli, jak tvrdě pracují. Pak však viděli jeho, jak neskutečně dře. Je pro ně velkým učitelem,“ neskrývá chválu Tallon, jenž měl zásadní vliv v nastartování vítězné dynastie chicagských Blackhawks.

Jágr má další milník. Teď možná doženu Gordieho a Wayna, smál se
Video se připravuje ...

Fin Barkov, či kanadské duo Huberdeau – Ekblad si přítomnost legendárního hráče nemohou vynachválit. „Je to pro nás jak v hokejové škole. Každý z nás má velké štěstí, když na začátku kariéry může nastupovat s hráčem, který tolik dokázal a stále patří k největším hvězdám soutěže,“ pochvaloval si v nedávném rozhovoru pro kanadskou televizi RDS Jágrův spoluhráč z útoku Jonathan Huberdeau.

Kladenský patriot má za sebou výjimečný týden. V utkání proti Winnipegu na ledě kraloval a dvěma góly se osamostatnil na třetím místě historických tabulek střelců NHL. Na druhého Gordie Howea ztrácí 59 branek. I díky překonání dalšího milníku byl navíc vyhlášen první hvězdnou týdne v NHL.

„Tuhle hru miluju, proč se jí vzdát? Teď půjdu na Gordieho,“ usmíval se v dobré náladě pózující dvojnásobný vítěz Stanley Cupu po sobotním utkání.  

Jedno je jisté - Florida se svého tahouna vzdát nechce, a tak je jen na něm, kdy si Tallonovi řekne o novou smlouvu. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud