14. dubna 2016 • 14:48

Hemský se po deseti letech chystá na play off. Těší se, ví trenér Dallasu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Aleš Hemský si v roce 2006 zažil hokejově velmi nepříjemnou věc, se svým Edmontonem tehdy prohrál sedmý zápas finále Stanley Cupu. Po zápase byl hodně smutný a určitě by byl ještě víc, kdyby věděl, že další utkání ve vyřazovací části ho čekají až za deset let. "Už je to pěkná doba," řekl útočník Dallasu, se kterým vyhrál Západní konferenci.



Celých 612 zápasů základní části odehrál Hemský, než se znovu podíval do play off. A to jich ještě slušné množství kvůli různým zraněním musel vynechat. Poslední vzpomínka sahá do finále s Carolinou, kde upoutal krásným gólem v prvním finále i celkovým počtem 17 bodů (6+11) ve 24 utkáních.

"Je velice těžké dostat se až tam. Cesta je dlouhá a všechno do sebe musí zapadnout," řekl mistr světa z roku 2005, jenž má v Texasu smlouvu ještě na další sezonu.

Hemský zavzpomínal, jak se tehdy celý tým Oilers držel taktiky, kterou trenéři týmu načrtli před play off a díky tomu překvapivě došel až téměř k tomu nejsladšímu konci. I s Jaroslavem Špačkem a Radkem Dvořákem v sestavě.

S Dallasem bude v jiné pozici, tým, s nejlepším útokem v lize, může být v každé sérii favoritem. V prvním kole proti Minnesotě bude rozhodně. Stars budou spoléhat i na Hemského formaci, ve které bojují ještě Radek Faksa a Antoine Roussel. Třetí lajna Dallasu zažila výtečný závěr základní části, sám Hemský během šestnácti posledních zápasů nasbíral hned patnáct bodů.

"Hráli jsme trpělivě a byla to vážně zábava. Navíc jsme nedostávali moc gólů. To je i recept pro další zápas, hrát poctivě defenzivně a držet se svých rolí," vysvětloval Hemský pro oficiální stránky klubu.

Celkem nasbíral Hemský během 75 utkání 39 bodů (13+26), takže je dobře vidět, že závěr sezony se mu výrazně vydařil. "Hrál skvěle a já vážně cítím, že se na možnost znovu si zahrát o Stanley Cup opravdu těší," chválil i trenér Lindy Ruff.

"Aleš je dobrým příkladem toho, že nikdy nevíte, jak dlouho může trvat, než si o Pohár znovu zahrajete. Proto je potřeba, aby každý krok na ledě byl správný," uzavřel kouč.

Celá Faksova formace s Alešem Hemským (uprostřed) a Antoinem Rousselem
Celá Faksova formace s Alešem Hemským (uprostřed) a Antoinem Rousselem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud