8. června 2016 • 19:00

Hvězdy trestuhodně mlčí! San Jose přesto věří v historický obrat

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni čtyři jsou v první pětce bodování letošního play off NHL. Když je však jejich tým nejvíc potřebuje, tak mlčí. Řeč je o hvězdné čtveřici San Jose Sharks: Joe Thornton, Joe Pavelski, Brent Burns a Logan Couture. Ve finále Stanley Cupu nevstřelili ani jeden gól a zvláště kvůli mizerné produktivitě zatím Sharks ve finále ztrácí 1:3 na zápasy s zatím o třídu lepším Pittsburghem.



Přitom zrovna ofenziva Sharks měla být největší zbraní týmu z Kalifornie před začátkem velkého finále. Kapitán Pavelski je s třinácti brankami stále nejlepším střelcem play off. V předchozích sériích vždy udeřil v nejdůležitější moment, byl skvělý. Teď je na ledě neviditelný. Pouhých devět střel na branku za čtyři utkání a žádný kanadský bod, to je hodně chabá bilance na jednoho z nejlepších střelců v současné NHL.

„V posledních utkáních se už do šancí dostává, jen ta koncovka není teď ideální. Snad ty góly brzy přijdou od nás všech,“ zastává se svého kapitána Patrick Marleau.

Aby ale pro vítěze Západní konference nebylo pozdě!

Ostatní na tom totiž nejsou o moc lépe. Veterán Thornton proti rychlým hráčům Penguins na ledě často nestíhá a jeho vždy ukázkové pasy jsou najednou ve finále pryč. Moc chce, ale trápí se! Ani populární obránce Brent Burns nezáří. Kde jsou jeho ofenzivní výlety z průběhu sezony, kterými tak často překvapoval obrany soupeřů?

Ian Cole (vpravo) přijímá gratulace ke gólu od parťáka z obrany Krise Letanga
Ian Cole (vpravo) přijímá gratulace ke gólu od parťáka z obrany Krise Letanga

Pittsburgh je zatím jasně lepší

Svěřencům trenére DeBoera zatím nevychází absolutně nic. Kde jsou ty vražedné přesilovky, které Sharks zdobily po celou sezonu? Co hůř, hráči Penguins svoji disciplinovaností jim téměř žádné nenabízí.

„Pittsburgh si zaslouží uznání, zatím neskutečně pokrývají naše hráče. Na druhou stranu zeptejte se i u nich, toho prostoru na ledě ve finále je opravdu málo. Je to hodně vyrovnané,“ brání hvězdy týmu trenér Peter DeBoer.

Opravdu?

Hráči San Jose se za celé finále nedostali ani jednou do vedení. Pittsburgh je v každém utkání střelecky aktivnější, hladovější po úspěchu, kde tedy hledat víru k obratu v sérii?

„Musíme se koukat jen na další utkání. V základní části jsme byli nejlepší tým na ledě soupeřů. Musíme to teď potvrdit. Nic jiného nám nezbývá,“ konstatuje DeBoer.

Historické statistiky jsou ale jasně proti partě kolem českého dua Tomáše Hertla a Romana Poláka. Ve finále Stanley Cupu pouze jeden tým v dlouholeté historii NHL dokázal otočit závěrečnou sérii z 1:3 na vítězných 4:3. Je tomu ale dlouhých 74 let.

„Vůbec se nestarám, kolika týmům se podařilo obrátit finálovou sérii před námi. Je jedno, jestli to byl jeden nebo dva týmy. Proč bychom my nemohli být ti další? Soustředíme se pouze na další utkání a pak se uvidí,“ burcuje trenér, jenž ve své kariéře už jedno finále prohrál. V roce 2012 jeho New Jersey nestačilo na Los Angeles. 

Dobře ví, že těch dalších šancí už moc přijít nemusí! 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud