7. června 2016 • 11:45

Metallica zněla na finále NHL. Nejlepší hymna na hokeji, chválí fanoušci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měli za úkol nabudit svůj oblíbený tým a zvednout domácí diváky ze sedaček! Členové skupiny Metallica James Hetfield a Kirk Hammett na kytary zahráli americkou hymnu „Star-Spangled Banner“ před čtvrtým utkáním finále Stanley cupu. Ani to však hokejistům San Jose Sharks nepomohlo. Druhé domácí utkání série prohráli s Pittsburghem 1:3 a stejný je i stav celého finále.



Vítězům Západní konference zatím ve finále Stanley Cupu nevychází téměř nic. Ze čtyř zápasů se ani na minutu nedostali do vedení. Jejich soupeř je vždy výrazně přestřílí, hvězdy týmu se neprosazují a navíc jim stále chybí český útočník Tomáš Hertl . I proto před čtvrtým utkáním přišli zmátožené Žraloky znovu podpořit členové slavné skupiny, kteří jsou zároveň velkými fanoušky týmu z Kalifornie, kde sami bydlí.

Populární kapela má s celkem, v němž působí i české duo Tomáš Hertl a Roman Polák, hodně společného. Jejich hit „Seek and Destroy“, tentokrát dokonce i za přítomnosti dalších dvou členů metalové skupiny Larse Ulricha a Roberta Trujilla, při nástupu hráčů na led otevírá všechny domácí zápasy Sharks. Teď k tradičnímu ceremoniálu přidali i originální podání americké hymny.

VIDEO:  Posuďte sami, jak se Metallice vedlo

Jejich představení se domácím fanouškům líbilo. "Šlo o nejlepší podání hymny na sportovních utkání," chválí jeden. Druhý smysluplně dodává. "Jejich výkon byl nejlepším od hráčů v našem dresu."

Přítomnost slavné skupiny a rachot v hale, ale ani tentokrát svěřencům trenéra Petera DeBoera příliš nepomohl. Ti i ve čtvrtém utkání série nezvládli začátek utkání a už od osmé minuty prohrávali. Celý zápas nakonec ztratili 1:3 a v noci ze čtvrtka na pátek na ledě Pittsburghu budou oddalovat konec sezony. Navíc i bez „své“ kapely v zádech.

Přesto hráči San Jose včele s trenérem ani přes nepříznivý průběh neskládají zbraně. "V našem týmu to finále nikdo nepovažuje za skončené. Jsme nejlepším týmem ve venkovních utkáních v celé lize. Teď to budeme chtít ukázat a zkusíme sérii vrátit k nám na zápas číslo šest. Dokud nevyhrajete čtyřikrát, tak není konec," prohlásil po utkání odhodlaně DeBoer.

Celé představení v hale SAP Center navíc poslouží i na dobročinné účely. Oba zpěváci věnovali kytary se znakem Sharks do klubové aukce. Výtěžek z dražby půjde na podporu několika místních dětských domovů.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud