10. června 2016 • 13:15

Polák s parťákem chybuje! S nimi na ledě jsme horší, zlobí se fanoušci

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V průběhu prvních třech kol letošního play off NHL odváděli svému týmu velmi cenné služby. Ve finále Stanley Cupu se však trápí. Český obránce Roman Polák se svým parťákem ze třetí obranné dvojice Sharks Brendenem Dillonem zatím nehrají vůbec šťastně finále. Téměř při každém střídání jsou velkým tlakem hráčů Pittsburghu a postupem času jejich čas na ledě má klesající tendenci. 



Trápení svých svěřenců si nevšiml pouze trenér Peter DeBoer ale i fanoušci San Jose, kteří ve finále nenechají na dvojici obránců niť suchou. „Vždycky, když je Polák s Dillonem na ledě, tak se hraje v našem obranném pásmu nebo dostaneme gól,“ často se zlobí fanoušci kalifronského celku na sociálních sítích a hokejových fórech.

A nejsou daleko od pravdy. Oba často chybují, těžko se vyrovnávají s vysokou rychlostí hráčů Penguins. Zvláště útočná trojice Penguins Hagelin-Bonino-Kessel jejich krkolomnější rozehrávky dokáže lehce využít. Jako například v druhém utkání série, kdy český zadák zmatkoval s prvním pasem a zmiňovaná trojice to beskurychle potrestala.

VIDEO: Chyba Romana Poláka z druhého finálového utkání


„Takových chyb jsem za svoji kariéru udělal hodně. I když jsem jí udělal při finále Stanley Cupu, tak mě nerozhodí,“ komentoval Polák svou chybu ihned po druhém utkání.

Bohužel nestalo se. I v dalších zápasech se důrazný obránce nevyvaroval chyb a jeho čas na ledě šel v průběhu série dolu.

Jeho kanadský kolega na tom není o moc lépe. Po celé finále se hodně trápí, což potvrdil i v nočním vítězném zápase, kdy při vyrovnávacím gólu Pittsburghu zcela nepochopitelně poslal puk na hůl Bonina, který okamžitě i díky drobné teči kamaráda Hagelina překonal Jonese.

VIDEO: Podívejte se na zbytečnou chybu kanadského obránce

Kouč DeBoer jej za chybu na část prvního dějství posadil a pětadvacetiletý obránce s indiánskými kořeny nakonec odehrál v utkání pouze něco málo přes deset minut.

„Od začátku jsem čekal, že trenér DeBoer se bude snažit omezit jejich čas na ledě. On je v tomhle hodně konzervativní. Oba hráli solidně v předcházejících sériích proti urostlým soupeřům, s rychlými hráči Penguins se ale hodně trápí,“ konstatoval ve svém blogu zámořský novinář Kevin Kurz, jenž sleduje Sharks během celé sezony.

I podle toho lze předpokládat, že s blížícím se koncem série bude mladý trenér ještě víc sázet na své první dvě obranné dvojice a Polák s Dillonem se nejspíš tolik na led nedostanou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud