Martin Tomaides
10. června 2016 • 05:05

San Jose žije! Fantastický Jones vychytal výhru a zkazil Pens oslavy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě není konec hokejové sezony, minimálně jeden zápas si fanoušci mohou užít. San Jose díky bleskovému startu do utkání a konečné výhře 4:2 snížilo sérii na 2:3 a může se těšit na 6. utkání na domácím ledě. Hrdinou bitvy se stal brankář Martin Jones, který pochytal 44 střel Pittsburghu. Vítěznou trefu napálil švédský útočník Melker Karlsson. Český útočník Tomáš Hertl kvůli zranění opět nehrál.



Poprvé v sérii se San Jose dostalo do situace, kterou neznalo. Vedení v zápase. Bombarďák Brent Burns se probral a po 64 vteřinách utkání otevřel skóre. Logan Couture ve 3. minutě zvýšil na 2:0 a zdálo se, že Sharks jsou na dobré cestě konečně nebezpečného soupeře vypráskat.

"Tušili jsme, že by brankář Murray mohl být trochu nervózní z veškerého tlaku. Proto jsme na chtěli dobře vystartovat," řekl pro NHL.com Couture, jenž byl zvolen hvězdou utkání.

VIDEO: Couture tečí zvýšil na 2:0

Jenže lehce nabyl, lehce pozbyl. Jevgenij Malkin v 5. minutě v přesilové hře snížil a Carl Hagelin svou první trefou ve finále o 22 vteřin později srovnal. A Sharks byli znovu v náladě jako před utkáním. Skleslí a šokovaní. Ale nebyli zlomení.

VIDEO: Vyrovnání obstaral také tečí Hagelin

To předvedl Melker Karlsson, jenž ještě v první třetině dokázal znovu získat vedení pro hosty. Takže co nevyšlo ve finále ani jednou, teď San Jose zvládlo v jednom utkání podruhé. I když Pens znovu soupeře výrazně přestříleli a po první třetině vedli na střelecké pokusy 15-7. Ale šlo o nejzábavnější dvacetiminutovku finále.

"My jsme neodstartovali tak, jak jsme si přáli. Do hry jsme se ale dokázali vrátit, a to mě těší," nevěšel hlavu trenér domácí party Mike Sullivan.

I druhá část začala slibně, Sharks konečně začali kousat a hokej měl grády. Kalifornský soupeř nechtěl vidět ten den na vlastní oči Stanley Cup a rozhodl se, že pokud to bude nutné, hráče Pittsburghu to bude bolet. Kdo z hokejistů Pens se objevil v brankovišti San Jose, ten se mohl těšit na pěstní masáž.

Herně ale udávali tempo domácí a Martin Jones se znovu musel v brankovišti solidně ohánět, jako například ve 36. minutě při dorážce Nicka Bonina.

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - San Jose

Ještě větší tlak přidal Pittsburgh, ženoucí se za domáci výhrou, ve třetí části hry. Šestadvacetiletý Martin Jones chytal v mistrovské formě, zuby si na něm vylámali Patrick Hörnqvist, Conor Sheary, Jevgenij Malkin i další. Kanaďan byl za hrdinu. Jen v hale Consol Energy Center, kterou mnohdy zněl pokřik „We want Cup“, zrovna populární nebyl...

Domácím pochytal celkem 44 střel a hlavně díky němu San Jose prodloužilo sérii a po výhře 4:2 snížilo finále na 2:3. "Hodláme bojovat až do úplného konce," burcoval ihned po zápase.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 6. • 02:20
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
2:4
ONLINE
10. června
02:20
San Jose Sharks
San Jose Sharks
Góly

Domácí: 04:44. Malkin, 05:06. Hagelin

Hosté: 01:04. Burns, 02:53. Couture, 14:47. Karlsson, 58:40. Pavelski

Sestavy

Domácí: Murray (Fleury) – Dumoulin, Letang, Määttä, Lovejoy, Cole, Schultz – Sheary, Crosby "C", Hörnqvist – Kunitz "A", Malkin "A", Rust – Hagelin, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, Fehr. Trenér: Mike Sullivan.

Hosté: Jones (Reimer) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Donskoi, Thornton "A", Pavelski "C" – Marleau, Couture "A", Karlsson – Nieto, Tierney, Ward – Zubrus, Spaling, Wingels. Trenér: Peter DeBoer.

Rozhodčí

O'Halloran, O'Rourke – Amell, Murray

Stadion

Consol Energy Center, Pittsburgh

Návštěva

18 680 diváků

Brent Burns (88) otevřel skóre už po 64 vteřinách hry
Brent Burns (88) otevřel skóre už po 64 vteřinách hry

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud