Martin Tomaides
10. června 2016 • 09:00

Pittsburgh viděl rekord NHL. Podívejte se na ČTYŘI bleskové góly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaspali jste úvod 5. utkání finále Pittsburghu se San Jose? Smůla, přišli jste o gólovou smršť, která určila celý směr utkání. Navíc znamenala nový rekord NHL. San Jose vstřelilo úvodní dva góly a už v čase 05:06 bylo srovnáno na 2:2. Takhle rychle ještě 4 branky ve finále Stanley Cupu nikdy nikdo nevstřelil. Sharks se pak mohli radovat z výhry 4:2 a snížení série na 2:3.



Sestřih 5. finálového utkání

Pittsburgh v klubové historii vyhrál Stanley Cup už třikrát (1991, 1992, 2009), ale ještě nikdy nepřišla závěrečná oslava na domácím ledě. Stát se to stále ještě může, neklaplo to ale v bitvě číslo 5, kterou odstartovali dvěma góly v prvních 173 vteřinách utkání hráči Sharks. Nadržený Pittsburgh, který byl ve většině utkání lepší, sice rychle srovnal, ale nakonec ho mohl potěšit tak maximálně rekordní zápis do historie. Pohár? Na ten si ještě musí počkat.

01:04 - Brent Burns - 0:1

Burns patří mezi ty hráče, od kterých San Jose ve finále potřebuje větší bodový příspěvek. Přidal ho když bylo nutně třeba a Sharks začal vyhrabávat z tučňáčího doupěte. Ofenzivně laděný obránce si vyjel zpoza domácí klece a zaskočil Matta Murrayho, který šel hodně brzy na led. San Jose bylo poprvé ve finále ve vedení.

02:53 - Logan Couture - 0:2

Nejproduktivnější muž play off ve finále trestuhodně mlčel a do včerejška zapsal pouhé dvě nahrávky. Teď svůj bodový příspěvek srovnal a přidal ještě bod navíc. První finálovou trefu umístil šikovnou tečí a byl spokojený. "Zatím jsem toho moc nepředvedl, jsem rád, že jsem pomohl sérii vrátit do San Jose," vykládal po utkání.

04:44 - Jevgenij Malkin - 1:2

Svou gólovou pasáž měl i Pittsburgh a načal ji Jevgenij Malkin skórující druhé utkání po sobě. Ruský borec šikovně využil přesilovou hru, chytře totiž napálil puk do brusle obránce Justina Brauna, který ho srazil za záda vlastního gólmana.

05:06 - Carl Hagelin - 2:2

Malkinovo jméno sotva prolétlo zvukovou aparaturou haly a slavila se další branka. Podobně jako to udělali Sharks i druhá trefa Pittsburghu padla po šikovné teči, na svědomí ji měl švédský rychlík Carl Hagelin. "Musím hráče pochválit za ten návrat do zápasu. Góly jsme sice už nedali, ale tak to občas v zápasech chodí," vysvětloval kouč Mike Sullivan.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud