26. června 2016 • 16:55

Ironie osudu: V patnácti napsal, že nenávidí Boston. Teď ho draftoval

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je panečku náhoda. Není to tak dlouho, co se na internetu vyjádřil, jak Boston nenávidí, teď ho Bruins získali na draftu hokejové NHL. Obránce Charlie McAvoy, rodák z Long Islandu, je od dětství velkým fanouškem New Yorku Rangers. Teď si ho však v prvním kole víkendového draftu vybral nenáviděný rival Boston Bruins. „Předpokládám, že moji kamarádi z New Yorku asi teď nejsou nadšení,“ prozradil McAvoy upřímně.



Dalo se to čekat. Fanoušci černožlutých ihned po draftu zveřejnili tři roky starý tweet osmnáctiletého beka. Tehdy se ve druhém kole play off NHL střetli jeho oblíbení Rangers právě s Bruins.

Svěřenci trenéra Juliena tehdy newyorský celek vyřadili 4:1 na zápasy a dokráčeli až do finále Stanley Cupu. Což patnáctiletý klučina v návalu emocí na svém Twitteru ihned okomentoval: „Nenávidím Bruins hrozně moc.“

Co čert nechtěl, o tři roky později se talentovaný Američan stal členem právě organizace z Bostonu a stará poznámka najednou byla opět aktuální. „Pocházím z New Yorku, byl jsem naučen nemít rád celky z Bostonu. Mezi městy je obrovská rivalita,“ vysvětloval McAvoy pár minut po draftu, přičemž ihned tweet smazal.

Rivalita mezi oběma městy je opravdu dlouholetá. Hráči Rangers a Bruins se nemají rádi desítky let. O nenávisti mezi fanoušky basebalových celků New Yorku Yankees a Bostonu Red Sox netřeba dlouho vyprávět, i proto taková klukovina v pátek večer v Buffalu přinesla poměrně velké pozdvižení.

Ofenzivní zadák to však sympaticky s nadhledem vysvětlil. „Už mám doma kšiltovku Red Sox, to je dobrý první krok,“ usmíval se.

„Teď jsem navíc dostal tenhle pěkný dres Bruins. Nevím, jestli ještě dokážu začít fandit New England Patriots v americkém fotbale. Dejte mi nějaký čas a třeba se dočkáte,“ vzkázal na dálku fanouškům bostonských celků. 

Ani generální manažer Bruins Don Sweeney z toho nedělal velkou vědu a zmínce o komentáři na Twitteru se jen smál. „O nic nejde. Charlie poslední rok strávil v Bostonu na univerzitě. Už si zvyká. Jsme nadšení, že ho máme mezi sebou,“ pochvaloval si dlouholetý obránce Bruins.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud