Miroslav Horák
25. července 2016 • 04:10

Mrázka čeká boj o peníze: Detroit půjde proti mně, ale neustoupím

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud dnes letíte do Toronta, na palubě potkáte i Petra Mrázka. Ne snad, že by si uvažovaná brankářská jednička pro Světový pohár potřebovala osahat prostředí v dějišti podzimní show, tady půjde o něco jiného. O tvrdé hájení vlastního byznysu. Gólmana Detroitu čeká arbitrážní řízení kvůli určení platu. A to často bývá drsný duel, na nějž účastníci vzpomínají desítky let… „Řeknu si svoje,“ netají 24letý brankář s obrovským potenciálem.



Poslední víkend před cestou do Kanady strávil v maximálním nasazení. V rodné Ostravě Petr Mrázek dával mladým klientům hodiny v rámci své brankářské školy, od rána piplal své eventuální následníky.

Pozítří mu pak před nezávislým soudcem začíná soukromá mise. O budoucí finanční podmínky v klubu Red Wings. I když, stále zbývá prostor nepříjemnou arbitráž odklidit z cesty.

„Zatím to vypadá, že mě arbitráž nemine. Uvidíme, co mě čeká po příletu. Není vyloučeno, že se na smlouvě domluvíme dříve a soudu se vyhneme. Ještě ve středu ráno můžeme kontrakt s Red Wings uzavřít, vím, že Kenny Holland (generální manažer) nemá arbitráže rád,“ přemýšlí Mrázek.

Nadějný brankář, který by měl být v příští sezoně jedničkou Red Wings, tuší, co ho čeká. „Vím, že Detroit půjde proti mně, ale i já si řeknu svoje. Musíme to brát jako byznys. Strachem netrpím, s obavami do toho nepůjdu,“ přesvděčuje.

Na tvrdý boj o smlouvu je připraven. „S mými agenty rozhodně neustoupíme, půjdeme si za tím, co chceme. Arbitráže se nebojím, jednou za život se to jistě dá vydržet,“ dodává Mrázek.

Petr Mrázek z Detroitu předával své zkušenosti v brankářské škole
Video se připravuje ...

Velký rozhovor s Petrem Mrázkem nejen o arbitráži čtěte v pondělním deníku Sport

Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud