20. července 2016 • 18:44

Kdo z mladých oslnil NHL? Liga vybrala i Mrázka s Hertlem

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Tomáš Hertl a Petr Mrázek mají za sebou výtečné sezonyTomáš Hertl a Petr Mrázek mají za sebou výtečné sezonyFOTO: Koláž: iSport.cz

    Znali jste jejich jména, ale podle tváře vám byli cizí? To už se teď asi nestane, protože tihle borci za sebou mají průlomový ročník. Server NHL.com vytvořil žebříček čtyřiceti hokejistů, jenž prožili takovou sezonu, která je vytáhla ze seznamu bezejmených a udělala z nich hráče, na které se vyplatí dívat. Mezi elitu se vešla i česká dvojice Petr Mrázek - Tomáš Hertl.

  • 1. Jevgenij Kuzněcov (Washington)

    Jevgenij KuzněcovFoto Reuters / Charles LeClaire-USA TODAY Sports

    Čistě vyhrál bodování Washingtonu, a to je samo o sobě něco unikátního. Proč? Od té doby, co klubu patří Alexandr Ovečkin (sezona 2005/06), to totiž nikdo jiný nedokázal. Jen Nicklas Bäckström se mu před dvěma lety vyrovnal. Kuzněcov ve své druhé sezoně v NHL nasbíral 77 bodů a skončil tak devátý v kanadském bodování celé soutěže. Klubu mimo jiné vládl také s 27 kladnými body. Na ledě kouzlil, jeho potenciál je obrovský, Capitals i po brzkém konci v play off zůstávaji obrovským adeptem na Stanley Cup.

  • 2. Arťemi Panarin (Chicago)

    Artěmi PanarinFoto Reuters / Billy Hurst-USA TODAY Sports

    I na druhém místě sídlí ruský hokejista, tentokrát nejlepší nováček sezony. Čtyřiadvacetiletý útočník přišel do zámoří perfektně připravený, v našlapané sestavě Chicaga se okamžitě prosadil a body sbíral jako současná mládež Pokémony. S bláznivou chutí. V základní části jich bývalý útočník Petrohradu nasbíral 77 a dalších 7 přidal ve stejném počtu zápasů vyřazovací části. V gólech, nahrávkách i bodech ho u Blackhawks předběhl jen nedostižný Patrick Kane.

  • 3. Martin Jones (San Jose)

    Martin JonesFoto Reuters / Bruce Bennet - USA TODAY Sports

    Šestadvacetiletý gólman vstupoval do nového ročníku jako vítěz Stanley Cupu a mistr světa. Jenže své první dvě sezony dělal pouze dvojku v Los Angeles a v San Jose tak musel ukázat, zda na pozici jedničky má. Odpověď byla jasná, v základní části zaznamenal 36 výher a své kvality demonstroval především v play off, ve kterém Sharks došli až do finále. Tam byl hlavním důvodem toho, proč Pittsburgh tým z Kalifornie nepřejel hned ve čtyřech utkáních.

  • 4. Mark Scheifele (Winnipeg)

    Mark ScheifeleFoto ČTK/AP

    Trpělivost s kanadským útočníkem se Winnipegu vyplácí. Klub vysokého centra draftoval v roce 2011 ze sedmého místa, ale až jeho letošních dominantních 61 bodů jeho postavení na výběru talentů odpovídá. Sezonu zakončil forvard desetizápasovou bodovou šňůrou, která mu pomohla k nominaci na MS a následné zlaté medaili. Přispěl k ní devíti body (4+5) ve stejném počtu utkání.

  • 5. Matt Murray (Pittsburgh)

    Matt MurrayFoto Reuters / Bruce Bennett-USA TODAY Sports

    Většinu ročníku neznámý muž, ale i když byl jednou nohou téměř na farmě, tak dovedl tým Pittsburghu až ke Stanley Cupu. Však se úplně nestává, aby hráč měl odehráno víc utkání v play off než v základní části (21-13). Ve vyřazovací části byl neskutečně jistý, ve třinácti z jedenadvaceti zápasů inkasoval dvě a méně branek, nejspíš z něj bude nová jednička týmu.

  • 14. Petr Mrázek (Detroit)

    Petr MrázekFoto Profimedia.cz

    Na startu sezony se ještě měl s Jimmy Howardem střídat, už v jejím průběhu ale bylo jasné, že Čech je jedničkou. Přes Vánoce byl dokonce kandidátem na Vezina Trophy, pak forma trochu kolísala, přesto v něm Red Wings oprávněně vidí svou budoucnost. Dvě a méně branek inkasoval ve 35 z 54 zápasů základní části.

  • 20. Tomáš Hertl (San Jose)

    Tomáš HertlFoto Profimedia

    Zažil raketový vstup do NHL, ale další rok se spíš rozkoukával. Letos tak prezentoval, co v něm vlastně San Jose má. Obrovskou sílu před bránou a střeleckou chuť při cestě k soupeřově kleci. V základní části vstřelil 21 branek a dařilo se mu i v play off. Dokud se nezranil byl ve finále nejlepším hráčem Sharks.

  • Kompletní žebříček

    1. Jevgenij Kuzněcov (Washington)
    2. Artěmi Panarin (Chicago)
    3. Martin Jones (San Jose)
    4. Mark Scheifele (Winnipeg)
    5. Matt Murray (Pittsburgh)
    6. Aleksander Barkov (Florida)
    7. John Gibson (Anaheim)
    8. Kyle Palmieri (New Jersey)
    9. Shayne Gostisbehere (Philadelphia)
    10. Connor McDavid (Edmonton)
    11. Vincent Trocheck (Florida)
    12. Thomas Greiss (NY Islanders)
    13. Boone Jenner (Columbus)
    14. Petr Mrázek (Detroit)
    15. Jack Eichel (Buffalo)
    16. Brayden Schenn (Philadelphia)
    17. Colton Parayko (St.Louis)
    18. Alex Galchenyuk (Montreal)
    19. Dylan Larkin (Detroit)
    20. Tomáš Hertl (San Jose)
    21. Robby Fabbri (St.Louis)
    22. Max Domi (Arizona)
    23. Zack Smith (Ottawa)
    24. Leon Draisaitl (Edmonton)
    25. Leo Komarov (Toronto)
    26. John Klingberg (Dallas)
    27. J.T. Miller (NY Rangers)
    28. Jean-Gabriel Pageau (Ottawa)
    29. Rickard Rakell (Anaheim)
    30. Rasmus Ristolainen (Buffalo)
    31. Ryan Spooner (Boston)
    32. Victor Rask (Carolina)
    33. Michael Stone (Arizona)
    34. Sam Reinhart (Buffalo)
    35. Erik Haula (Minnesota)
    36. Joonas Donskoi (San Jose)
    37. Anthony Duclair (Arizona)
    38. Brad Marchand (Boston)
    39. Mickael Backlund (Calgary)
    40. Tyler Toffoli (Los Angeles)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud