6. listopadu 2016 • 10:35

McDavid se už v dětství svěřil. Ideální spoluhráč? Jaromír Jágr!

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Connoru McDavidovi je sice teprve devatenáct let, ale už je lídrem a kapitánem Edmontonu a mužem, který je nazýván nástupcem Sidney Crosbyho. Ve sbírce má zlaté medaile z juniorského i seniorského mistrovství světa a chystá se dotáhnout Oilers po 11 letech do play off. Pro mladé hokejisty už může být vzorem. Jaké měl on sám v mládí idoly? Server BarDown to zjistil.



Cesta McDavida do NHL nebyla moc dlouhá. Že jde o talent, jaký se vyskytuje jednou za mnoho let, bylo jasné dávno předtím, než dosáhl plnoletosti. Tři roky válel za Orie Otters v juniroské OHL a jeho čísla brala dech. Ve svém posledním ročníku v sezoně 2014/15 nasbíral 120 bodů ve 47 zápasech základní části a 49 ve dvaceti utkáních play off!

Ještě předtím hrál mladý McDavid za tým Toronto Marlboros, to mu bylo pouhých 14 let. I tam válel. Rovných 209 bodů ve 88 utkáních mluví za vše. V útlém věku se rovnou naučil stát před kamerou a jeden z rozhovorů ho v tehdejší době zastihl spekulovat právě na téma oblíbeného spoluhráče. Tedy toho vysněného.

Jedno z přání se mu vyplnilo, McDavid totiž jmenoval hromotluka Milana Lucice, kterého mu vedení mužstva v létě pořídilo. To druhé asi nevyjde, jde totiž o Jaromíra Jágra . A ten si mlaská při svém angažmá na vyhřáté Floridě. Hraní v Edmontonu, kde je v zimě klidně - 30, už nejspíš neplánuje.

Ale byla by to krásná formace, co?

Jaromír Jágr toho proti Capitals moc nenahrál
Jaromír Jágr toho proti Capitals moc nenahrál

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud