Adam Sušovský
21. listopadu 2016 • 09:25

Budeme hrát?! Florida žasla, tři hodiny před Jágrem byla v hale NBA

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NEW YORKU | Madison Square Garden. To je aréna, ve které v noci na pondělí žasli i hokejisté Floridy Panthers v čele s Jaromírem Jágrem. „Budeme hrát, nebo ne?“ ptá se obránce Jakub Kindl na videu pro iSport.cz. Když s týmem dorazil do arény, kabinu hostů teprve vyklízeli basketbalisté Atlanty. Jen čtyři hodiny před začátkem zápasu NHL se na stejném místě hrála NBA. Vítejte na místě, kde slovo „nejde“ neexistuje.



Když hokejisté Floridy přijeli k zápasu s New York Rangers, v kabině hostů míjeli odcházející basketbalisty Atlanty a místo ledové plochy se mezi tribunami leskla vyleštěná palubovka. „Tak hrajeme dneska, nebo ne?“ usmívá se na videu pro iSport.cz obránce Panthers Jakub Kindl a točí, jak pořadatelé hodinu a půl před začátkem zápasu usilovně pracují na přestavbě arény.

Hrajeme, nebo nehrajeme? Jakub Kindl natočil, jak to vypadá v Madison Square Garden chvíli před zápasem
Video se připravuje ...

Není to žádný vtip. Tohle je Madison Square Garden v New Yorku. Vítejte na místě, kde slovo „nejde“ neexistuje. Nejslavnější a zároveň nejvytíženější aréna na světě pořádá na 320 akcí ročně, takže se tu a tam sejdou i dvě v jeden den. Převléknout kabát z hodiny na hodinu, je pro ní hračka.

V neděli v pravé poledne zářila do okolních ulic Mannhatanu oranžovo modrými barvami, protože zdejší basketbalisté Knicks v NBA přehrávali Atlantu, tři hodiny po tom už tribuny plnily tisíce fanoušků nadržených na zápas zdejších Rangers proti Floridě Jaromíra Jágra.

VIDEO: Podívejte se na bleskovou přestavbu Madison Square Garden


Pěkný šrumec panoval i v ulicích kolem. Od samotného rána překupníci nabízeli lístky na oba zápasy, ve fanshopech obou týmu se nešlo hnout. Cesty kolem byly totálně ucpané.

Jak bleskově se umí Madison Square Garden proměnit z basketbalového kotle v arénu NHL, se můžete podívat v krátkém videu z předešlé sezony. Na Mannhatanu jde o poměrně běžný jev, byť třeba v Česku místy nemožný. Možná si vzpomenete, jak museli čeští hokejisté o pár minut posunout začátek úvodního tréninku před Světovým pohárem, protože pracovníci O2 areny nestihli přes celou noc předělat arénu z koncertní haly na hokejovou.

Podívejte se do slavné Madison Square Garden, kde hrají newyorští Rangers
Video se připravuje ...

V New Yorku na proměnu měli jen pár minut. Jestliže jejich rychlost budí údiv fanoušků, samotní hokejisté zase tak moc veselí nejsou. A to nejen hosté, kteří si v maximálně vytížené aréně před zápasem nemohou zatrénovat. Tu a tam si stěžují i domácí. Kvůli enormní vytíženosti trpí led, v NHL má ledová plocha New York Rangers nejhorší pověst ze všech.

Noční zápas, ve kterém Florida i díky jedné asistenci Jakuba Kindla vyhrála 3:2, nebyl výjimkou. „Bylo to šílené. Puk neskutečně odskakoval. Bylo to vidět hlavně v poslední třetině, puk šel na modrou a úplně zbytečně přeskočil hokejku. Ale těžko se na to vymlouvat, Rangers to měli stejné jak my,“ usmíval se Kindl v rozhovoru pro iSport.cz po zápase. Hlavně na jeho konci nepřesnosti přibývaly.

„Je to nejslavnější aréna na světě. Kdysi jsem tady zažil i dvě akce před zápasem, teď jsme naštěstí měli jen jednu. Ještě dvě hodiny před zápasem tady byla palubovka. Tak jsem si jí vyfotil, natočil video a poslal ho kamarádům. Nemohli jsme tady mít ani klasické předzápasové rozbruslení, ale to tady v New Yorku není kvůli vytíženosti haly snad nikdy,“ řekl Kindl.

Rozhovor s českým obráncem, který se do sestavy Panthers probil až v posledních dvou zápasech, čtěte v úterním vydání deníku Sport

Florida v Madison Square Garden dvakrát smazala jednobrankový náskok soupeře a vyhrála 3:2 po nájezdech
Florida v Madison Square Garden dvakrát smazala jednobrankový náskok soupeře a vyhrála 3:2 po nájezdech

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud