2. července 2017 • 22:12

Kam s Jágrem? Možná Kanada, pomoc mladíkům i návrat do Pittsburghu

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
  • Kde zakotví Jaromír Jágr? Počet kandidátů se zmenšuje, hrozí i konec v NHLKde zakotví Jaromír Jágr? Počet kandidátů se zmenšuje, hrozí i konec v NHLFOTO: koláž iSport.cz

    Trh s volnými hráči v NHL se otevřel a mnozí už mají v kapse nový kontrakt. Mezi ně však stále nepatří Jaromír Jágr, s nímž už Florida nepočítá. Nejstarší hráč soutěže si tak musí hledat nové útočiště a fanoušci v zámoří napjatě sledují, kde zakotví. Pro drtivou většinu je těžko představitelné, že smlouvu stále nemá, ale okruh kandidátů se zdá být každou hodinou užší a užší. Které varianty připadají v úvahu?

  • Detroit

    Jméno Jaromíra Jágra se s Detroitem skloňovalo už při návratu do NHL v roce 2011Foto Koláž iSport.cz

    Neuvěřitelných 27 let se nestalo, aby Red Wings chyběli v bojích o Stanley Cup. Letos úctyhodná série skončila a dřívější výstavní skříň NHL čeká pomalé znovuzrození. Na jeho začátku by mohl pomoci i legendární útočník.

    Na další úroveň by mohl posunout Dylana Larkina, učit by se mohli i Andreas Athanasiou či Anthony Mantha. Proti této volbě však hovoří fakt, že v týmu Petra Mrázka najdete jiné zkušené borce a Jaromír Jágr by byl na pravém křídle až volbou číslo tři.

  • Nashville

    Takhle se Jaromír Jágr radoval z gólu do sítě Nashvillu. Bude se příště radovat v něm?Foto Profimedia.cz

    Že by se ozval finalista Stanley Cup? Proč ne, ryze pravé křídlo takového kalibru Nashvillu chybí. Někteří fanoušci Predators už si dovedou legendární číslo 68 představit po boku Nicka Bonina a někoho z mladých pušek na levé straně. Najdou se ale také kritici a pochybovači, jejichž argumenty mají také logiku. Český útočník už ztrácí rychlost a druhý nejlepší tým uplynulé sezony se prezentuje fyzicky náročným a rychlým hokejem, tudíž je otázkou, zda by se kladenský rodák hodil do herního stylu Predators.

  • Las Vegas

    Jaromíra Jágra by mohl do Vegas nalákat jeho bývalý kouč z Floridy Gerard GallantFoto Koláž iSport.cz

    O nováčkovi soutěže už se mluvilo. Dokonce padaly hlasy, že je v případě konce na Floridě volbou číslo jedna. Možná spolupráce ale zřejmě nebude tak horká, ačkoliv se na lavičku Golden Knights postaví Gerard Gallant, oblíbený a bývalý trenér z Floridy. Generálním manažerem je totiž George McPhee, a ten o hvězdného útočníka příliš nestál ani v jeho nejlepších letech, kdy McPhee šéfoval Washingtonu. A to bude asi největší překážka k dohodě.

  • Montreal

    Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance pojí letité přátelství, můžou si zahrát v MontrealuFoto Barbora Reichová Sport

    Jaromír Jágr už v NHL dokázal spoustu věcí, ale jeden sen si nesplnil – nezahrál si v Kanadě. Variantou by tak mohl být Montreal. Pravé křídlo by se mu hodilo, fanatičtí fanoušci by zřejmě hokejovou legendu uvítali a navíc se nabízí ještě jeden důvod.

    Canadiens totiž při rozšiřovacím draftu nepřišli o Tomáše Plekance , jak se očekávalo a pokud ho nevymění, budou ho muset oživit. A kým jiným, než zkušeným borcem, s nímž se český bojovník několikrát potkal v reprezentaci a dokáže s ním hrát téměř naslepo?

  • Calgary

    Michael Frolík patří k tahounům Calgary, i on by se mohl dočkat slavného krajanaFoto Twitter.com

    Když by bylo na místě angažmá v Kanadě, variantou by mohlo být i Calgary. Klubu by mohl Jaromír Jágr pomoci podobně jako Floridě, protože by výrazně zvýšil zájem o hokej i klub a navíc Johnny Gaudreau, Sean Monahan či Matthew Tkachuk by mohli vedle legendy růst.

    V jednom mužstvu by se navíc poprvé sešli Jaromír Jágr i „Baby Jágr“, jak se na začátku kariéry přezdívalo Michaelu Frolíkovi . Pro Flames by tato varianta mohla mít smysl, otázkou je, jak by se k ní postavil hráč.

  • NY Rangers

    Henrik Lundqvist a Jaromír Jágr se potkali v kabině New York Rangers mezi léty 2005 až 2008, přidají další epizodu?Foto Profimedia.cz

    Na první pohled zní tato varianta hodně překvapivě, ale možná by mohla být žhavější, než se zdá. Návrat do New Yorku by se nejspíš Jaromíru Jágrovi zamlouval. Fanoušci na něj nezapomněli, podle ohlasů na sociálních sítích by ho uvítali a navíc by měl slibnou šanci na Stanley Cup.

    A smysl to dává i hokejově, protože Rangers by v něm sehnali ideální mentora pro 24letého centra J.T. Millera, jenž by měl patřit k nejvýraznějším postavám následujících let. Po boku Jaromíra Jágra by tak mohl pro NHL vyrůst další Claude Giroux či Aleksandr Barkov.

  • Pittsburgh

    Sen mladé generace fanoušků Pittsburghu. Jaromír Jágr a Sidney Crosby po bokuFoto Koláž iSport

    Pokud by došlo na návrat „domů“, splnil by se sen mladší i starší generace fanoušků. Ta druhá by zavzpomínala na divoká léta po boku Maria Lemieuxe , ti první by se kochali pohledem na spolupráci se Sidneym Crosbym.

    Takové završení kariéry by bylo další hokejovou pohádkou, na kterou by se jen tak nezapomnělo. Když se ale na tuto variantu podíváme objektivně, příliš pravděpodobná určitě není.

    Pro Jaromíra Jágra totiž není v Pittsburghu místo. Přímou konkurencí by mu byli Patric Hornqvist, Phil Kessel či Tom Kuhnhackl. Na českého útočníka by tak zbyla třetí, možná i čtvrtá lajna a také nejisté místo na přesilovkách. I přes všechny pochybnosti, najde se snad někdo, kdo by toto vyvrcholení kariéry druhému nejproduktivnějšímu hráči v historii NHL nepřál?

  • Konec kariéry v NHL

    Existuje i varianta, kterou si snad žádný fanoušek nepřipouští - konec v NHLFoto profimedia.cz

    Jedno je jisté, boj Jaromíra Jágra o nové angažmá patří k nejsledovanějším tématům léta. A fanoušci v drtivé většině nechápou. „Jak je sakra možné, že ještě nemá smlouvu?“, kroutí někteří hlavou, další zase nabádají svůj klub, aby po něm sáhl.

    Už se ale ozvaly organizace, které jednání s českou legendou odmítly. Mluvilo se o návratu do Philadelphie, kde by mohl provést první sezonou v NHL dvojku letošního draftu Nolana Patricka, ale vedení Flyers půjde jinou cestou. A okruh možných týmů se zužuje. Nakonec může dojít i na to, že se Jaromír Jágr nedohodne nikde, přesto se tato varianta jeví jako nepravděpodobná.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud