Ondřej Kuchař
7. ledna 2018 • 19:15

Simon zářil vedle Crosbyho. Nechte ho v týmu, prosí fanoušci Penguins

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostal šanci vedle toho nejlepšího. A zadařilo se. Dominik Simon naskočil za Pittsburgh v elitní formaci po boku Sidneyho Crosbyho a pomohl Penguins v jejich posledním zápase v noci na sobotu k vítězství 4:0 nad New Yorkem Islanders. Český forvard zapsal dvě asistence a celkem tři plusové body do kolonky plus/minus.



Na všech trefách svého celku se podílel Crosby (1+3). Dvě branky a jednu asistenci pak přidal třetí parťák z lajny Daniel Sprong. Po zápase si spolupráci první formace pochvaloval jak trenér Mike Sullivan, tak i sám kapitán Penguins.

„Hráli jsme rychle, hodně jsme stříleli a vytvářeli si spoustu šancí. Šlo nám to. Potřebujeme, abychom takhle hráli pořád,“ řekl Crosby, lídr obhájců Stanley Cupu, kteří jsou v polovině základní části překvapivě mimo postupová místa do play off.

Simon v zápase odehrál třináct minut a kromě jedné střely si připsal taky jeden hit a zblokovanou střelu. V tomto ročníku šlo o jeho osmý zápas za Pittsburgh. Na první gól sezony a vůbec celé kariéry v NHL zatím čeká.

Herně ale ukazuje, že na nejlepší světovou ligu má. Toho si všímají i fanoušci, kteří na klubových fórech volají po tom, aby 23letému útočníkovi vedení víc věřilo. „Prosím, dejte Simonovi pevné místo v základní sestavě! Už poněkolikáté dokázal, že si ho zaslouží,“ píše jeden z přispěvatelů.

O Simonových kvalitách ví také kouč Sullivan. Zatím ale rodáka z Prahy nechává stále pendlovat mezi farmou a prvním týmem. „Dominik je opravdu hodně dobrý ofenzivní hráč, má výborné instinkty a hru na ledě dokáže vidět velmi dobře. Tak jsme si řekli, že ho vyzkoušíme v první lajně a já myslím, že se s tím popasoval velmi dobře,“ uvedl.

O své místo se už třetím rokem Simon pere v záložním týmu v AHL. Ani skvělá čísla mu však flek v šatně vedle Crosbyho s Malkinem zatím nevynesly. V této sezoně odehrál za Scranton 21 zápasů, v nichž získal 17 kanadských bodů (4+13).

„Hodně střílím, gólů jsem mohl mít víc. Naštěstí sbírám alespoň přihrávky a celkově si myslím, že hraju dobře. Každý den dřu, abych se zlepšoval ve všem, od obrany až po střílení gólů,“ dodal Simon.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud