1. února 2018 • 06:38

Mrázek zastavil Hertla a mohl slavit, Neuvirth po 5 gólech střídal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Brankář Petr Mrázek dovedl ve středečním utkání NHL 30 zákroky hokejisty Detroitu k vítězství nad San Jose 2:1 po samostatných nájezdech. Ostravský rodák byl vyhlášen druhou hvězdou večera. U jediné trefy hostů asistoval útočník Tomáš Hertl. Nejproduktivnější český hráč Jakub Voráček nezabránil desátou trefou v sezoně porážce Philadelphie 3:5 ve Washingtonu. Všech pět branek inkasoval Michal Neuvirth.



V Detroitu čekali diváci na gól až do 47. minuty, kdy se trefil domácí obránce Trevor Daley, vyrovnání zařídil v 56. minutě Kevin Labanc. Penaltový rozstřel rozhodl v sedmé sérii útočník Justin Abdelkader. Čtvrtou prohru Sharks v řadě mohl odvrátit Hertl, ale na Mrázka nevyzrál. Pětadvacetiletý gólman přitom na první dva nájezdy nestačil. "Nebylo to zrovna příjemné, ale musím poděkovat klukům, že dokázali skórovat," uvedl Mrázek.

VIDEO: Sestřih utkání Detroit - San Jose

V posledních čtyřech zápasech, do nichž zasáhl od začátku, vychytal tři výhry včetně dvou čistých kont. "Když člověk dostává hodně prostoru, vrací se mu sebevědomí," řekl Mrázek. Všiml si toho i trenér Jeff Blashill. "Je vidět, že si věří. Každý v týmu zažil jeho špičkovou formu. Když si takhle důvěřuje, je to opravdu dobrý brankář," prohlásil Blashill. "Prošel si složitějšími časy, ale je vidět, že se z toho vyhrabal a vrátil se zpátky," pochválil odchovance Vítkovic Abdelkader.

Flyers promrhali dvoubrankový náskok

Philadelphia si z první třetiny odnesla dvoubrankový náskok, ale na počátku prostřední části ho dvěma brankami v rozmezí 47 vteřin smazal centr Chandler Stephenson. Jeho první gól Capitals nastartoval. Dánský útočník Lars Eller z rohu mantinelu poslal puk na Neuvirtha, kotouč skončil mezi jeho betony, a protože ho dezorientovaný brankář ztratil z dohledu, Stephensonovi stačilo pouze jej doklepnout. "Nechal jsem se překvapit a to je špatně. Postavilo je to na nohy," řekl o klíčovém momentu český brankář.

Washington, do jehož sestavy se nevešel útočník Jakub Vrána, do konce druhé třetiny v přesilové hře zásluhou Andrého Burakovského dokonal obrat. Vítězný gól vstřelil v 46. minutě v početní výhodě útočník T.J. Oshie. Po brance na 5:2 přenechal Neuvirth místo Alexi Lyonovi, jenž si v pětadvaceti letech odbyl v NHL debut. Flyers Lyona povolali z farmářského týmu Lehigh Valley Phantoms namísto Briana Elliotta, kterého zařadili na seznam zraněných hráčů.

VIDEO: Sestřih utkání Washington - Philadelphia

Konečnou podobu dal výsledku Voráček, který před brankou tečoval střelu beka Ivana Provorova od modré čáry. Nejlepší nahrávač soutěže bodoval potřetí za sebou. "Vedli jsme 2:0 na ledě těžkého soupeře. I když jsme pak prohrávali 2:3, nebylo to zlé, ale pak dali dva rychlé góly," litoval osmadvacetiletý Voráček.

Capitals díky triumfu odskočili v čele Metropolitní divize Pittsburghu na rozdíl šesti bodů. "Byl to zápas o čtyři body. Každý bojuje o místo v play off. Vypracovali jsme si nepatrný náskok, ale mohli bychom o něj rychle přijít," upozornil Eller.

Toronto porazilo New York Islanders 5:0 a uspělo ve čtvrtém z posledních pěti duelů. Premiérové zásahy si připsali obránci Travis Dermott a Justin Holl, který byl povolán z farmy z AHL na místo nemocných zadáků Rona Hainseyho a Romana Poláka.

Výsledky:

Toronto - NY Islanders 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Branky: 6. Kapanen, 14. Matthews, 31. Marner, 39. Dermott, 44. Holl. Střely na branku: 50:28. Diváci: 19.267. Hvězdy utkání: 1. Dermott, 2. Holl, 3. Anderson (všichni Toronto).

Washington - Philadelphia 5:3 (0:2, 3:0, 2:1)
Branky: 23. a 24. Stephenson, 35. Burakovsky, 46. Oshie, 50. Smith-Pelly - 2. Patrick, 8. Konecny, 51. Voráček. Střely na branku: 25:30. Brankář Michal Neuvirth (Philadelphie) odchytal 49:06 minut, inkasoval pětkrát z 20 střel a úspěšnost zákroků měl 75 procent. Diváci: 18.506. Hvězdy utkání: 1. Stephenson, 2. Eller, 3. Oshie (všichni Washington).

Detroit - San Jose 2:1 po sam. nájezdech. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky: 47. Daley, rozhodující sam. nájezd Abdelkader - 56. Labanc (Hertl). Střely na branku: 44:31. Brankář Petr Mrázek (Detroit) odchytal celé utkání, inkasoval jednou z 31 střel a úspěšnost zákroků měl 96,8 procenta. Diváci: 19.515. Hvězdy utkání: 1. Abdelkader, 2. Mrázek (oba Detroit), 3. Jones (San Jose).

Tomáš Hertl nakonec nahrál na jediný gól Sharks
Tomáš Hertl nakonec nahrál na jediný gól Sharks

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud