8. května 2018 • 06:45

Washington ukončil šampiony z Pittsburghu. Nashville odvrátil konec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN| Hokejisté Washingtonu porazili Pittsburgh 2:1 v prodloužení, sérii druhého kola play off NHL ovládli 4:2 na zápasy a poprvé od roku 1998 postoupili do finále Východní konference. Vítězný gól vstřelil útočník Jevgenij Kuzněcov. Dalším soupeřem Capitals bude Tampa Bay. Penguins přišli o možnost dosáhnout na mistrovský hattrick. Nashville díky triumfu 4:0 ve Winnipegu odvrátili vyřazení a o postupujícím do finále Západní konference rozhodne sedmý duel.



Na góly si diváci v Pittsburghu museli počkat do druhé třetiny. Ve 23. minutě hostující forvard Nathan Walker objel branku Penguins a na pravém kruhu nabil na střelu z první Alexandru Chiassonovi, který na bližší tyči našel mezírku mezi výstrojí gólmana Matta Murrayho. Čtyřiadvacetiletý Walker se stal prvním Australanem v historii NHL, jenž si ve vyřazovacích bojích o Stanley Cup připsal bod. Na rozdíl dvou branek mohl ze samostatného úniku zvýšit útočník Jakub Vrána, ale Murray jeho pokus zastavil betonem.

Vyrovnávací trefa Penguins přišla ve 32. minutě. Domácí kapitán Sidney Crosby uspěl na vhazování a obránce Brian Dumoulin přiťukl puk na Krise Letanga, jenž střelou z voleje od modré zařídil nerozhodný stav.

Utkání dospělo do nastaveného času, na jehož počátku stálo při Capitals štěstí, jelikož křídelní útočník Pittsburghu Tom Kühnhackl orazítkoval z pravého kruhu brankovou konstrukci. Rozhodující akce přišla v 66. minutě. Lídr Washingtonu Alexandr Ovečkin vyslal ve středním pásmu Kuzněcova do sólového úniku a ruský centr zakončením mezi Murrayho betony uzavřel sérii.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Pittsburghu s Washingtonem

Winnipeg od začátku šestého zápasu zaostával. Nashville otevřel skóre už po 62 vteřinách hry zásluhou teče Viktora Arvidssona. Dvoubrankový náskok hostům zařídil v prostřední třetině další švédský útočník Filip Forsberg a v závěrečném dějství přidal i třetí trefu. Skóre uzavřel do prázdné branky Arvidsson a s Forsbergem měli bilanci 2+1. Finský brankář Pekka Rinne pochytal všech 34 střel.

"Ukázali jsme, jak hrají šampioni. Je to nejlepší tým, za jaký jsem kdy hrál," rozplýval se bek Predators P.K. Subban. "Utkání, v nichž čelíte vyřazení, jsou ta nejzábavnější ze všech. Snažíte se je užít, jak jen to jde," popsal Forsberg.

"Tahle série je nahoru dolů, takže pravděpodobně měla dojít do sedmého zápasu. Dneska se nám spousta věcí nepovedla. To, že jste vyhráli posledně, vám nedává jistotu, že uspějete i příště. Musíme se hodně zlepšit a udělat vše pro to, abychom hráli tak, jak chceme," řekl trenér Jets Paul Maurice. "Už jsme v Nashvillu uspěli dvakrát ze tří pokusů," upozornil zadák Tyler Myers.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Winnipeg vs. Nashville

2. kolo play off NHL:

Východní konference - 6. zápas:

Pittsburgh - Washington 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 32. Letang - 23. Chiasson, 66. Kuzněcov. Střely na branku: 22:30. Diváci: 18.621. Hvězdy utkání: 1. Kuzněcov, 2. Chiasson (oba Washington), 3. Letang (Pittsburgh). Konečný stav série 2:4.

Západní konference - 6. zápas:

Winnipeg - Nashville 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky: 2. a 56. Arvidsson, 29. a 46. F. Forsberg. Střely na branku: 34:29. Diváci: 15.321. Hvězdy utkání: 1. F. Forsberg, 2. Rinne, 3. Arvidsson (všichni Nashville). Stav série 3:3.

Hokejisté Nashvillu díky triumfu 4:0 ve Winnipegu odvrátili vyřazení z play off NHL a o postupujícím do finále Západní konference rozhodne sedmý duel.
Hokejisté Nashvillu díky triumfu 4:0 ve Winnipegu odvrátili vyřazení z play off NHL a o postupujícím do finále Západní konference rozhodne sedmý duel.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud