23. června 2018 • 12:28

Kaut o Coloradu: Dopadlo to skvěle. O víkendu už letím na kemp

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spekulovalo se, že by o Martina Kauta měl mít velký zájem Columbus, kterému v první volbě draftu NHL připadala 18. volba. Nedostalo se na něj. Dvě místa před Blue Jackets napochodovala na pódium delegace Colorada Avalanche vedená Joe Sakicem. A arénou v Dallasu řízlo jméno pardubického útočníka. Martin Kaut se objal s rodiči, bráchou Tomášem, agentem Alešem Volkem a vyrazil na pódium. Pro dres a kšiltovku Avalanche.



Zámořští novináři se hned šéfa klubu Sakica ptali, jak je na tom český útočník po operaci srdce. „Je naprosto v pořádku, bez obav. Jsme opravdu nadšeni, že jsme si Martina mohli vybrat. Je to obousměrný hráč, který dovede hrát tvrdě, skvělý bruslař, silný na puku a má dobrou střelu, moc se nám zamlouvá i jeho soutěživost. Líbí se nám věci, které může přinést do našeho klubu,“ vychvalovala ho klubová legenda.

Osmnáctiletý útočník přiznal, že přemýšlel po operaci srdce o všem možném. Drobnou vadu mu doktoři spravili, všechno proběhlo bez komplikací a on už teď může klidně zase naplno trénovat. Ale červíček hlodal. „Trochu nervozita tam byla. Jak jsem byl operován před dvěma týdny, tak jsem si říkal, jak asi draft dopadne. Ale ve čtvrtek jsem měl opravdu dobrý mítink s Coloradem a po něm jsem si říkal, že by si mě mohli vybrat a ukázali na mě. Dopadlo to skvěle,“ spokojeně vyprávěl.

Martina Kauta si do svých služeb vybrali zástupci Colorada, na řadu šel už jako šestnáctý
Martina Kauta si do svých služeb vybrali zástupci Colorada, na řadu šel už jako šestnáctý

Kvůli operaci srdce nemohl na Combine (testech nejtalentovanějších nováčků) absolvovat pohovory se všemi týmy, které měly o jeho služby zájem. Odletěl urychleně do Česka. Před draftem ale dorazil do Ameriky dřív, aby si s ním kluby stihly promluvit. Během jednoho dne absolvoval i 11 schůzek. 

Byl to pak hodně emotivní moment, když ho sledovala kamera, jak se vítá s rodiči už jako člen Colorada s dresem a v kšiltovce. Objímali se. Všechno klaplo. Při focení z legrace staršího bráchu napomínal, ať si zapne horní knoflík u saka. Martin přišel do Pardubic jako dorostenec Žďáru, sedal na press tribuně a upřímně vykládal, jak právě Tomáš je jeho vzor a stejně jako on by si rád jednou zahrál extraligu.

V sezoně 2016/17 chvíli nastupovali v jednom týmu, ale Kaut mladší dostal víc příležitostí až v dalším ročníku, kdy už Tomáš chyběl, protože odešel do prvoligového Kladna. Vztah mladšího a staršího bráchy to ale nenarušilo, Martin k němu vždycky vzhlížel, to se nezměnilo. S úsměvem jednou i vyprávěl, jak ho starší sourozenec učil padat ve Žďáru do střel. Tomáš střílel, Martin do puků lehal.

Teď začíná pro Martina Kauta nová etapa a další sen, NHL. „Byly to nepopsatelné pocity, když jsem slyšel při draftu svoje jméno, navíc mě oznámil Joe Sakic. Nádhera!“ sypal ze sebe. „Hned o víkendu odlétám do Denveru na nováčkovský kemp a jsem rád, že tam mám Pavla Francouze, moc se těším,“ dodal pardubický útočník a volba Colorada číslo jedna pro draft 2018.

PĚT důvodů vysokého umístění Filipa Zadiny na draftu NHL
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud